WILLEM VRIEND SUCCESVOL NA WINTERBREAK.

Gepubliceerd op 19 april 2022 om 22:15

Het eerste evenement van de 2022 Driving Fun Westfield Cup, verreden op Circuit Zandvoort is gewonnen door Willem Vriend. Max van der Snel werd tweede met Jonas Wintermans op plaats drie in een evenement dat mogelijk gemaakt is door alle fantastische sponsoren van 2021.

Zevenentwintig Westfields gingen van start in de tijdtraining. Sander Dullaart pakte met een supersnelle ronde pole position, voor Willem Vriend en Jonas Wintermans.


Race 1 was lang een duel tussen Dullaart, Vriend en Wintermans, tot een afgebroken versnellingspook de race van Dullaart beëindigde. Wintermans en Vriend streden ronde na ronde, waar uiteindelijk Wintermans de victorie pakte.


In de tweede race meldde ook Max van der Snel zich in de strijd om de overwinning. Wederom leek Wintermans de overhand te hebben op Vriend, maar een valse start leverde de vice-kampioen van 2021 5 seconden straf op en kostte hem de overwinning; waarna hij terug viel naar plek drie.


Race drie opende met de leiding voor Max van der Snel, met Vriend op zijn hielen. Een spin in het Scheivlak wierp Wintermans terug. Van der Snel won voor Vriend met Dullaart als derde.


Max van der Snel was dichtbij, maar greep net naast de overall overwinning. Die was voor Vriend. Wintermans werd derde. Uiteraard is de uitslag van deze eerste race meteen de tussenstand. De volgende race is op Assen op 11 mei. Voor meer informatie zie www.westfieldcup.nl.


«   »