Max5Racing Zolder 31 aug 2021

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 11:53

Op dinsdag 31 Augustus mocht er sinds lange tijd eindelijk weer geracet worden op het Belgische circuit van Zolder. De organisatie van de MaX5 cup had voor deze gelegenheid pitboxen gehuurd, zodat alle auto's comfortabel bij elkaar konden staan.

Voor de MaX5 coureurs ving de dag aan met een kwalificatie training van 35 minuten. De snelste tijd werd gereden door Marcel Dekker met een tijd van 1:57.722, gevolgd door Frenk Vollebregt met een tijd van 1:58.140 en Mark Koebolt die 1:58.180 op de klok zette.

Voor de eerste race van de dag stonden er 23 Mazda's aan de start. Met een goede start en een mooie inhaalactie buitenom in de eerste linkse bocht leek het Frenk Vollebregt te zijn die de leiding pakte aan de start van de race. Echter, in de daarop volgende rechter bochten wist de van pole position gestarte Marcel Dekker de leiding weer over te nemen. Het tweetal werd op de voet gevolgd door Mark Koebolt en Michael van der Heijden. 

Ook Niels Quist, Niels Kool en Raf Lemmens wisten de aansluiting te vinden, terwijl Mark Koebolt de druk begon op te voeren bij Frenk Vollebregt. 
Thim Koemans ging aan de leiding van het team kampioenschap, gevolgd door Chris Schuttert en Koen van Dulmen. 

Aan de kop van het veld wisten Dekker en Vollebregt weg te lopen van de groep achter hen. Overal in het veld ontstonden groepjes auto's die sportief met elkaar konden racen. Niels Kool kwam spectaculair driftend door de eerste linker bocht en ging daarbij voor een gedeelte door de grindbak. Het was mooi om te zien voor de toeschouwers, maar het kostte Kool wat snelheid waardoor hij later die ronde zijn plekje verloor aan Quist. Ook Randy Rekelhof, Yannick Rehorst en Thim Koemans reden een geweldige race met de ene inhaalactie na de andere. 
Onder inmiddels mooie zonnige omstandigheden werd de race gewonnen door Marcel Dekker, op de voet gevolgd door Frenk Vollebregt en daarachter Mark Koebolt. Vollebregt werd echter na de race bestraft ivm het overschrijden van tracklimits. Hierdoor ging de tweede plaats naar Mark Koebolt en werd Niels Quist derde. Vollebregt werd met 10 seconden straf uiteindelijk 7e in de uitslag van de race.

Ook race 2 ging onder zomerse omstandigheden van start. Marcel Dekker pakte de leiding, gevolgd door Koebolt, Quist, Kool en Vollebregt. Al snel wist Dekker weg te lopen van de rest van het veld. Bij de tweede chicane ging Vollebregt succesvol in de aanval bij Quist en in dezelfde ronde wist Vollebregt ook de tweede plaats van Koebolt te verschalken. Koebolt reed de ronde daarna met een vreemd klinkend motorgeluid langzaam richting de pits. Hierdoor nam Quist de derde plaats weer over, echter op de huid gevolgd door Kool. Daar achter reed een groep auto's onder aanvoering van Sam Jongejan, een nieuwe rijder binnen de cup. Jongejan hield achter zich Randy Rekelhof,  Raf Lemmens en Yannick Rehorst. 
De race werd gewonnen door Marcel Dekker, gevolgd door Frenk Vollebregt en Niels Quist. 
De dagoverwinning ging naar Marcel Dekker met 46 punten, gevolgd door Niels Quist met 42 punten en Frenk Vollebregt met 39 punten.

Driver of the day werd Sam Jongejan, die voor het eerst reed op het circuit van Zolder en een 5e plaats behaalde in het dagklassement. Hij ontving een MaX5 Cup jack, welke inmiddels ook te verkrijgen is via de webshop op de MaX5 Cup site, evenals een MaX5 Cup polo. 

De volgende races van de MaX5 Cup vinden plaats op circuitpark Zandvoort op 9 of 10 oktober. 
De MaX5 cup is een klasse bij de DNRT waarbij gereden wordt met de Mazda MX-5 van het eerste type (jaartal 1989-1993). De auto's worden gelijkmatig met dezelfde onderdelen en banden opgebouwd, waardoor de klasse betaalbaar blijft en met name het team en de coureur het verschil maken. Wil jij ook racen in deze cup? Kijk voor meer informatie op www.max5racing.nl


«   »