LENTERS BOEKT GECONTROLEERDE OVERWINNING.

Gepubliceerd op 9 augustus 2020 om 20:58

Het eerste evenement van de 2020 Van Wezel Westfield Cup is gewonnen door Ronald Lenters (MDM Motorsport).

Zijn teamgenoten Jonas Wintermans en Willem Vriend pakken plaats twee en drie in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door evenementsponsor Racetrailer.com met MDM Motorsport als podiumsponsor.

Door coronaperikelen en vakantie, stonden er op 1 augustus slechts 9 Westfieldrijders paraat voor deelname aan het befaamde SuperRaceWeekend van de DNRT. In slechts tien minuten kwalificatie toonde Willem Vriend zich het snelste op het nieuwe Circuit Zandvoort.

Vriend pakte de leiding in race 1, maar werd al snel aangevallen door Ronald Lenters, die in ronde 7 de kop nam en niet meer afstond. Achter hem duelleerden Vriend en Jonas Wintermans om plek twee, in het voordeel van Wintermans; en Mies van Grunsven en Jan Frensch om plek vier, gepakt door Van Grunsven.

Op zondag 2 augustus kwamen er vier rijders bij en deed Wintermans in race twee een poging bij Lenters, maar moest zich al snel concentreren op het duel om plaats twee met Vriend. Lenters reed weg, maar Wintermans en Vriend brachten spanning en sensatie in hun rondenlange gevecht, beslist door Wintermans die achter winnaar Lenters als tweede finishte.

In de derde race was Lenters goed weg, in tegenstelling tot Vriend die door Sander Dullaart verschalkt werd. Vriend passeerde Dullaart en reed het gat naar Wintermans op plek twee dicht, om tot de finish met hem te duelleren. Lenters won weer, voor Wintermans en Vriend.

In race vier was Lenters weer als eerste weg, voor Wintermans. Vriend vond Lex Peters naast zich, maar kon de ANAC man afschudden. Lenters, Wintermans en Vriend reden in tandem, geen van hen in staat aan te vallen of weg te rijden. Rookie Roel Greijmans spinde, maar vocht zich knap weer langs Robbert Jansen en Michiel van Beuzekom.

Lenters wint het evenement voor Wintermans en Vriend, met Van Grunsven op plaats vier. Uiteraard is dit meteen de stand in het kampioenschap, dat op 22 augustus op Circuit Zandvoort voortgezet zal worden.


«   »