DNRT Endurance 2020

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 18:52

Over precies een week staat met het DNRT Super Race Weekend het eerste wedstrijdevenement van dit seizoen op het programma, maar ook de DNRT Endurance hoeft niet lang te wachten op de eerste wedstrijd! Op 12 augustus staat namelijk de eerste van twee 8 uur-wedstrijden op het programma.

De Endurance kenmerkt zich door een grote variatie aan auto’s die aan de start verschijnen, en al deze verschillende auto’s strijden binnen hun eigen klasse om de beste klassering! Het deelnemersveld wordt op basis van rondetijden opgesplitst in 6 sub-klassen; Toer-klasse (tot 2:09), Sport-klasse (tot 2:06), Supersport-klasse (tot 2:03), GT-klasse (tot 2:00) en Super GT-klasse (tot 1:57). Wil je graag Endurance rijden, maar heb je geen auto om zo’n raceafstand comfortabel mee af te werken? Dan is de Koppel-klasse de uitkomst. In deze klasse wissel je tijdens een pitstop namelijk niet enkel de rijder, maar óók de auto!

In 2019 zagen de drie Endurance wedstrijden allen verschillende winnaar. De eerste werd op naam geschreven door Vink Motorsport met hen BMW 320D, terwijl de tweede race ging naar het E30 Koppel-team Team Ard. De derde en laatste 8-uur werd gewonnen door het Belgische Team Pitlane met de Toyota GT86. De grootst vertegenwoordigde klasse was overigens de Toer-klasse, voor de langzamere auto’s. BMW 318 Compact’s, Peugeot 206en, een Dacia Logan en zelfs een Hyundai i30 kwamen hier aan de start! Dit geeft maar weer eens aan dat je bij de DNRT Endurance geen snelle auto nodig hebt om een hoop plezier te hebben.

Dit seizoen telt het DNRT Endurance kampioenschap twee wedstrijden, beide over 8 uur. De eerste hiervan vindt plaats op 12 augustus, terwijl de tweede op 19 september verreden zal worden. Meer weten over DNRT Endurance? Je vindt alle informatie op www.dnrt.nl/endurance.


«   »