Hans van de Berg , de verrassing van de dag op het circuit van Zolder

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 11:10

Hans van de Berg , de verrassing van de dag op het circuit van Zolder

Afgelopen Dinsdag werd voor veel SLK  Cup rijders het circuit van Zolder de vuurdoop.
Met 26 SLK rijders aan de start was de SLK Cup  meteen het grootste veld van auto’s.
Waar we normaal gewend waren om drie races te rijden werden het er nu twee met een vrije training. Waren we gewend dat daar Dirk van Dijk de toon zette tijdens de kwalificatie , nu was het Mike Rokven die de Pole positie voor zich opeiste, Wellicht geholpen door het feit dat Dirk van Dijk het strafgewicht van 30 kg kreeg toegeëigend. De eerste race werd een prooi van Mike Rokven, die van kop af de race leidde, gevolg door de verrassing van de dag, Hans van de Berg. Ook de prestatie van onze Belgische rijder, Tim Voeten viel op doordat hij een mooie 4e plaats voor zich opeiste  in deze eerste race,
Bij de Rookies was het Gino van Dartel die de eer naar zich toetrok gevolgd door Pieter Klarenbeek.
Bij de nieuwkomers was het vooral Casper van Dijk die de aandacht op zich deed vestigede
De tweede race kenmerkte zich door het ongeval van Joop Kooreman. Door wellicht remproblemen, kwam Joop te hard aanrijden op de Chicane, Het was voor Joop kiezen, of meerdere SLK’s meenemen in zijn ongeval of de banden stapel in. Door adequaat te reageren  koos Joop voor de bandenstapel. 
Nadat  de SLK van Joop werd afgesleept, kon de race verder gaan, waarbij opnieuw Mike Rokven de leiding nam, gevolgd door Hans van den Berg en Dirk Van Dijk. Door oververhitting van de motor van Ad Bouman, kon Ad deze keer geen potten breken. Uiteindelijk werd Mike Rokven winnaar van de enige buitenlandse wedstrijd van de SLK Cup.


«   »