Westfield Cup

STA JIJ OOK BINNENKORT AAN DE START VAN DE WESTFIELD CUP?

Gelijkwaardige racers met 175 PK, een gewicht van 570 kilogram, achterwielaandrijving  en rondetijden ruim onder 2 minuten op Zandvoort (vergelijkbaar met de Renault Clio Cup). Op de baan wordt voor elke centimeter gestreden, maar naast de baan heerst een gemoedelijke sfeer onder de rijders. Dit alles heeft  een prijskaartje, maar ook die is te overzien. Met een budget tussen de € 5.000,- en  € 10.000,- doe je mee in de Westfield Cup. Alleen of als equipe, want je mag ook met z’n tweeën op één auto meedoen. Dit is de Westfield Cup in een notendop. 

De Westfield Cup rijdt onder de vlag van het DNRT, maar elk jaar proberen zij ook minimaal twee evenementen in het buitenland op vermaarde circuits te organiseren.

Ben je handig, dan kun je je Westfield zelf onderhouden, maar heb je hier geen tijd voor, dan is er de mogelijkheid om je Westfield onderbrengen bij een van de preparateurs actief binnen de Westfield Cup. Meer informatie hierover vind je op www.westfieldcup.nl, waar ook tweedehands Westfields aangeboden worden. Een goede tweedehands Westfield is al te koop voor € 12.000,-, maar je kunt ook eerst een Westfield huren bij een van de preparateurs. Dit maakt het meedoen aan losse wedstrijden lekker makkelijk. Als je in het bezit bent van een EU licentie, dit is een vereiste, dan kun je ook een Westfield Cup Racer huren. Dit kost tussen de € 1.500,- & € 2.000,- all in, maar exclusief schades natuurlijk. Lekker racen zonder zorgen dus. 

Het maakt niet uit welke gastrijder met de Westfield racet, na een dag gummen komen ze allemaal met een grote grijns uit de auto. Jan Lammers, Donny Crevels, Melroy Heemskerk, Marth de Graaf en Frans Vörös gingen je al voor en de enthousiaste reactie van Lammers zegt genoeg: “Deze auto is zo ontzettend leuk om mee te rijden, ik heb er van genoten!” Dus kom op en probeer het zelf een keer!

Wie organiseert al deze fun? Dat is de Westfield Rijdersvereniging, in samenwerking met het DNRT.

Enthousiast geworden en wil je meer weten? Check: www.westfieldcup.nl.   

Westfield Cup: de leukste merkencup van Nederland.

Foto's: Thomas Bakker

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
RSZ
Laatst geplaatste advertentie
Renault Clio 4 Cup te huur
Te huur:

Clio 4 cup voor trackdays of wedstrijden. Zeer leuke auto om in te rijden, een echte race auto. 1.6 turbo met 220pk en een sequentiele versnellingsbak met flippers aan het stuur.

Voor een aantrekkelijke prijs te huur, inclusief of exclusief service.
» lees verder