Conrad Mazda MaX5 Cup

Het MaX5 Racing Kampioenschap, met de Mazda MX-5 1.6 NA.
De MX-5: naast ’s werelds best verkochte cabrio is het ook een zeer capabele racer als je hem het circuit op stuurt. In landen als Japan, de VS en Groot Brittanie wordt er al jaren geracet met deze zeer sportieve roadster.
Close competition, betrouwbaarheid en vooral veel plezier is wat deze formule tot een succes maakt. Opgestart als een instap klasse kampioenschap is racen met de MaX5 betaalbaar. De auto’s zijn goedkoop aan te schaffen en er zijn voldoende onderdelen verkrijgbaar voor onderhoud. Het technische reglement van de serie staat weinig modificaties toe en een aantal serie specifieke onderdelen zoals dempers en banden zorgen voor de close competition.
Het kampioenschap en technisch reglement is gebaseerd op de Engelse Ma5daracing en MaX5 kampioenschappen dus coureurs uit europa en Engeland kunnen aan beide competities deelnemen. Het Nederlandse MaX5 kampioenschap zal bestaan uit sprint en endurance races vaak gecombineerd op 1 competitie dag. Dit type races geeft de coureurs veel tijd op het circuit en het geeft teams de optie om een tweede rijder in te zetten zodat de kosten verdeelt kunnen worden.
Voor meer informatie: www.max5racing.nl

Foto's: Thomas Bakker

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
RSZ
Laatst geplaatste advertentie
Raceauto stalling 20 min van Zandvoort
Vanaf 1 november beschikbaar: Raceauto stalling in ons nieuwe pand in Beverwijk! €125 p.m.

Vanaf 1 november hebben wij met ons raceteam een nieuw garagepand in Beverwijk (20 min van Zandvoort). Naast onze eigen raceauto's hebben wij nog ruimte voor één of twee raceauto's.

Ben jij nog opzoek naar een ruimte voor onderhoud/stalling voor jouw race/trackday auto? Stuur ons dan even een privé berichtje! Ook bieden wij de mogelijkheid tot het onderhouden van jouw race/trackday auto!
» lees verder