BMW Compact Cup B18-B19

De BMW Compact Cup behoort tot de leukste raceklasse’s van de DNRT. De cup bestaat al 22 jaar en kent een groeiend startveld van ervaren en beginnende coureurs. De BMW 318ti Compact is een geweldige low-cost raceauto mede door de perfecte gewichtsverdeling in combinatie met achterwielaandrijving. Ook is de auto zeer betrouwbaar, het plezier in het racen staat voorop! De coureurs van de BMW Compact Cup vormen een enthousiaste en gezellige groep raceliefhebbers waar ook nieuwe rijders zich snel thuis gaan voelen.

Races
De races bestaan uit 1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 of 3 sprintraces per racedag. Alle evenementen zijn eendaags en worden gehouden op Circuit Zandvoort, Circuit Assen en Circuit Zolder (België). Daarnaast zijn er ook endurance wedstrijden waar met een cup auto aan deelgenomen kan worden. Dit zijn races variërend van 6 tot 12 uur.

Gelijkwaardigheid
Wij vinden het van belang dat de cup auto's gelijk aan elkaar zijn, zodat er op de baan een eerlijke strijd ontstaat. De toegestane aanpassingen zijn eenduidig in het BMW Compact Cup reglement vastgelegd. De kwaliteit van de rijder is doorslaggevend.

Raceauto
De straatversie BMW 318ti Compact met de M44B19 motor is van 1996 tot 2000 geproduceerd. Het is echte rijdersauto die perfect in balans is en doorgaans is olie verversen aan het eind van het seizoen het grootste onderhoud. Bent u helemaal overstag en zou u direct een auto willen aanschaffen of zelf willen opbouwen, dat kan!

Neem contact op met de cup coördinator bmwcompactcup@gmail.com.

Lijkt het u geweldig om weer eens te proeven aan het racen, maar zou u graag eerst een auto willen huren. Neem dan contact op met de cup coördinator, of met een van de volgende adressen:

• SR Racing – Garage Vleming
• Bas Roos Autosport
• CC racing
• Hans Weijs Motorsport
• Most Wanted Racing tel 06-29033031

Contact
Het is altijd mogelijk eens langs te komen bij een DNRT event, de entree is meestal gratis en wij verzorgen een kopje koffie voor u bij de pitboxen met de BMW Compact Cup auto’s. Zo kunt u eens op uw gemak om een paar auto’s heen lopen, vragen stellen of gewoon genieten van de sfeer die er hangt op een race dag. Wij zien u tegemoet! Ook is het mogelijk contact op te nemen met onze cup coördinator door een mail te sturen naar bmwcompactcup@gmail.com

Meer informatie
www.bmwcompactcup.nl
www.facebook.com/dutchbmw318ticompactcup/

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Orginele BMW E30 15 inch Hartge velgen
Orginele BMW E30 15 inch Hartge velgen ET20 » lees verder