ZEGE VOOR DOMINANTE DE GROOT

Geplaatst op 22 mei 2019 | 21:44

Het tweede evenement van de 2019 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Dennis de Groot (JS Motorsport).

WESTFIELD CUP AGAINST CANCER, EVENEMENT 2.

Circuit Meppen (Duitsland), 21 MEI 2019

Mark Jobst (RAEK Racing) pakte plek twee, Ronald Lenters (MB Motorsport) werd derde in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door Kids-F (http://www.kids-f.nl/) met EasyWash (https://easywash.nl/) als podiumsponsor.

Op een bewolkt Circuit Meppen was er anderhalf uur voor de vrije training uitgetrokken om de rijders de baan te leren kennen. Dennis de Groot leerde het snelste, voor Mark Jobst en Jonas Wintermans.

In de tijdtraining kwam Jobst dicht in de buurt van de snelste ronde van De Groot: 0.04 seconden, maar De Groot pakte pole. Wintermans was derde.

Net als in Zandvoort in evenement 1 was De Groot bij de start van race 1 weg en zag men hem pas weer bij de finish. Jobst, Ronald Lenters, Sander Dullaart, Willem Vriend en Jonas Wintermans streden om plek twee, een duel dat Jobst won voor Lenters.

Bij de tweede race zorgde De Groot voor spanning door slecht te starten en terug te vallen tot plek 8. Systematisch werkte hij zich een weg naar voren en pakte in ronde 7 de leiding van Jobst over om naar de overwinning te rijden. Een fel duel om plek twee werd een prooi voor Jobst, met Lenters als derde.

Bij de derde race startte De Groot goed en vertrok met rasse schreden naar de finishvlag. Wederom streden Lenters, Vriend, Wintermans, Sander Dullaart en Jobst voor plek twee, maar ook Floris Dullaart mengde zich in dit duel. Lenters pakte plek twee, voor Floris Dullaart.

Ook race vier was een start-finish overwinning voor De Groot. Floris Dullaart streed met Lenters om plek twee, maar miste de chicane en beschadigde zijn auto. Lenters kampte met een onwillige derde versnelling en zo greep Vriend plek twee, voor Jobst.

De algehele zege was voor De Groot. Jobst pakte evenveel punten als Lenters, maar had het betere resultaat en werd tweede algemeen. In het kampioenschap neemt De Groot de leiding over, voor Jobst en Lenters.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is op 29 juni op Circuit Zandvoort.

Auteur : Ivan Kok. Foto’s: Margo van Toor.

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 GTI racer
Vindt u de 206 GTI CUP nog iets teveel van het goede/ wil je graag trainen in een 206 GTI koop dan deze 206 GTI racer.

Het gaat hier om een nieuw opgebouwde racer in technisch goede staat

Distributie + waterpomp 40.000km geleden vervangen.

Sparco sprint race stoel fia tot 2022

Bijrijdersstoel is mogelijk tegen meerprijs
Sparco 4 punts gordel e keur
Zeer strak en goed gelaste rolkooi
Licht metalen velgen (tegen meerprijs semislicks)
Goede gereviseerde achteras
Remschijven en remblokken nieuw
Nieuwe achterschokbrekers
Lege katalysator

GEEN kenteken

Ideaa...
» lees verder