Willem Vriend pakt zege in de Westfield Cup

Geplaatst op 17 juni 2016 | 21:29

Het derde evenement van de Leyton House Westfield Cup 2016 is een overwinning geworden voor Willem Vriend.

MB Motorsport pakte met Lex Peters ook plek twee, de derde positie was voor Daniël Sandifort. In overleg met de DNRT was door de Westfield Cup rijdersvereniging besloten geen vrije training meer te houden, maar deze in te ruilen voor een extra race. De tijdtraining werd halverwege de sessie onderbroken door een vervelend ongeval van Rainer von Klier. Gelukkig bleef de sympathieke Duitser ongedeerd, maar zijn evenement was wel direct voorbij. Willem Vriend klokte de snelste tijd voor Daniël Sandifort en Lex Peters.

Vriend verzilverde zijn poleposition door de leiding te nemen. Lang kon Lex Peters hem volgen, maar op de finish was de voorsprong uiteindelijk toch acht seconden. Het gevecht van de race was tussen Daniël Sandifort en Jarno Iprenburg om plek drie, door Sandifort in zijn voordeel beslecht. Max Boodie, Hans Wellink en Ronald Lenters finishten binnen 0,2 seconden van elkaar.

In de tweede race van de dag pakte Peters de kopstart om vervolgens ronden lang in gevecht te zijn met Vriend, waarbij Sandifort goed de aansluiting behield. Pas na de helft van de race kon Vriend een gaatje slaan en mengde Jan Frensch zich in het gevecht om plek twee. Vriend greep uiteindelijk de overwinning voor Peters en Sandifort.

Vastbesloten niet nogmaals het onderspit te delven pakte Peters de koppositie bij de start en wederom zat Vriend in zijn kielzog. Vanaf de start werd er fel gestreden om de overwinning met in elke ronde een (al dan niet geslaagde) poging tot inhalen tussen Peters en Vriend. Achter hen vochten Daniël Sandifort en Jarno Iprenburg een minstens even spannend duel uit. Uiteindelijk won Peters met de minieme voorsprong van 0,054 seconden voor Vriend. Sandifort tikte als derde aan.Met twee overwinningen en een tweede plaats greep Willem Vriend de overwinning in het evenement. Lex Peters pakte de tweede plek en met drie maal een derde positie sloot Daniël Sandifort de top drie af. Met zijn overwinning bouwde Vriend zijn voorsprong in de titelstrijd uit. Hij leidt nu voor Peters en Iprenburg.

Het volgende evenement op de kalender van de Leyton House Westfield Cup is op 5, 6 & 7 augustus op Circuit Park Zandvoort.

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder