Uniek in Nederland: Autosport trainingen voor kinderen vanaf 10 jaar!

Geplaatst op 9 september 2019 | 17:31

Het Max Verstappen effect groeit en groeit en de interesse in de kart en autosport is nog nooit zo hoog geweest.

Steeds meer kinderen willen, net als Max, racen. Echter is de route die Max genomen heeft niet voor iedereen financieel weggelegd. Maar betekent dit dan dat de autosport voor velen niet haalbaar is? Zeker niet!

In samenwerking met Raceway Venray zal NXT Racing de kans bieden aan kinderen vanaf 10 jaar om deel te nemen aan échte autosport trainingen! Via een speciaal junior programma probeert het raceplatform NXT Racing jongens en meisjes de kans te bieden om op een betaalbare manier door te groeien binnen de autosport.


De autosportlessen beginnen in november van dit jaar en zullen 60 minuten per les duren. Via een lesprogramma van vijf lessen zullen de deelnemers o.a. te maken krijgen met remtesten, slalom oefeningen, omgaan met onder en overstuur, starten, dicht op en naast elkaar racen en uiteraard de ideale racelijnen. Na het succesvol behalen van deze vijf racelessen ontvangen de deelnemers een certificaat waarmee in 2020 deelgenomen mag gaan worden aan de NXT Junior Autosport Competition. Meer informatie over 2020 volgt z.s.m.

Gereden zal worden met raceklare Renault Twingo’s die o.a. voorzien zijn van een rolkooi, verstelbare racestoelen en race gordels. Ook zal bij iedere deelnemer ten alle tijden een ervaren autosport instructeur in de auto zitten die kan ingrijpen indien nodig. Deelname met eigen auto kan echter ook.


Dus is jouw zoon of dochter een groot raceliefhebber en is het zijn of haar droom om te racen met échte raceauto’s? Meld je dan snel aan via onderstaande link en wees er bij. Ervaring binnen de de kartsport is geen pré.

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op: https://www.nxt-racing.nl/junior-autosport-experience/
 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Nieuwe 15" Slicks
Splinternieuwe 15” slicks, historie onbekend...

4x M&H Racemaster 9.5/22.0R15
2x Yokohama Advan 205/600R15

Alle 6 voor € 120,-

Af te halen in Aalsmeer, of verzenden tegen kostprijs.
» lees verder