The Dutch Barn Find, terug in de Endurance dit jaar!

Geplaatst op 11 februari 2018 | 11:17

Wederom een team met een bijzondere geschiedenis.

Met nog negen weken te gaan tot we op zaterdag 14 april van start gaan met het Endurance seizoen, stellen we u graag voor aan wederom een bijzonder team. Want naast nieuwe of bekende namen uit de autosport zijn het ook deze heren coureurs die de Endurance trouw blijven.

 

Dick van Rij, de brildragende opticien, beter bekend als 'Grote smurf' op het circuit.

 

De afgelopen jaren webben we Bart Wubben en Dick van Rij veelvuldig aan de start gezien bij onze evenementen. Tijdens de Mazdacup racen de mannen tegen elkaar, en in de Endurance met elkaar. Naar eigen zeggen is het de gezelligheid die het hem doet, en de vrijheid die je krijgt met de bouw van je auto. Hoe anders dan bij cupracen! De Dutch Barn Find is een naam die niet zomaar vanuit Discovery Channel komt rollen. Dit is een echte! Tijdens een Endurance race bij een Duits team ging al vrij vroeg de gehuurde auto kapot, waar Dick en Bart mee reden. Wat nu? Naar huis? Echt niet. Ze kwamen met een vreemd/grappig/idioot/geniaal idee om aan de organisatie te vragen of ze hun eigen Endurance auto mochten ophalen van thuis (een rit van meer dan een uur) om de race te kunnen vervolgen. Buiten mededingen natuurlijk. En waarom niet? Ook dat is DNRT. 

Nog niet hersteld van de afgelopen 24 uurs race werd het stof er vanaf geblazen, onderdelen werden er uit geraapt en er werd een keer tegen de banden getrapt. Zit er nog genoeg olie in het blok? Who care's? De wagen werd snel naar Zandvoort gereden en reed een verbluffende race uit. 

 

De volprezen 'Dutch Barn Find' aan kop. De ex-cup auto is met eigenhandig gemaakte carbon delen verlicht en voorzien van een dak voor een betere luchtstroom. De met tientallen toegenomen pk's maken het tot een echte racewagen. Inmiddels ook met een verse motor en sinds kort twee nieuwe nokkenassen om net die aansluiting met de top te kunnen maken met deze (in plaats van de standaard 1.6) 1.8 motor. 

Aan de rijders ligt het niet, want als ze niet meedoen voor de winst doen ze dat zeker voor de top 10 in de sprintraces. De auto heeft zichzelf bewezen, dus wederom een team om in de gaten te houden. 

Nog op zoek naar een stoeltje voor de Endurance van dit jaar? Er is er nog een vrij!

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Racevelgen Mercedes SLK cup
Prachtige velgen voor iedere raceauto met de Mercedes steek van 5x112.

De Et waarde is 42
Velgen zijn als nieuw, nooit gebruikt.
» lees verder