Succesvolle Mercedes SLK Cup races op Circuit Zolder.

Geplaatst op 26 mei 2017 | 09:11

Zolder 23 mei 2017

De DNRT (Stichting Dutch National Racing Team) had voor deze keer een doordeweekse dag uitgekozen om hun racewedstrijden te laten verrijden op het mooie circuit van Zolder België. 

Het waren in totaal dertien SLK coureurs die de strijd met elkaar aangingen op dit mooie circuit. Ook enkele enthousiaste coureurs die van heel ver moesten komen namelijk: Eelco Sirag uit Warns en Roy van Lune uit Rutten waren van de partij. Grote afwezige was Kimberley van Drunick die nog niet geheel hersteld was van haar uitstapje op Circuit Zandvoort. Wel aanwezig maar niet zelf rijdend in een Mercedes Benz SLK was Karel Prins, die ook nog steeds last heeft van de touche met de vangrail op Circuit Zandvoort. Het was dan ook Frenk Vollebregt die voor deze gelegenheid het stuur ter hand nam van de Mercedes SLK. Het was voor Frenk dan ook een grote uitdading omdat hij ook nog eens actief moest deelnemen met zijn Mazda MX 5 auto. Frenk maakte met veel plezier het spurtje van de ene naar de andere race auto. 

De spannende strijd was er echter niet minder om. Deze keer waren de weersomstandigheden meer dan geweldig. Met 28 graden op een zon overgoten circuit zat de sfeer er binnen de Mercedes SLK Cup er meer dan goed in. Sinds de start van dit seizoen is er tijdens de Mercedes Benz SLK Cup races nog geen enkele regendrup gevallen, wat de gezellige sfeer binnen deze cup natuurlijk alleen maar nog meer ten goede komt. De spannende strijd was er echter niet minder om. Deze keer waren de weersomstandigheden meer dan geweldig. Met 28 graden op een zon overgoten circuit zat de sfeer er binnen de Mercedes SLK Cup er meer dan goed in. Sinds de start van dit seizoen is er tijdens de Mercedes Benz SLK Cup races nog geen enkele regendrup gevallen, wat de gezellige sfeer binnen deze cup natuurlijk alleen maar nog meer ten goede komt. De te kloppen man was ook deze keer Niels Nipperus. Als een echte winnaar betaamd zette Niels dan ook meteen de toon in de kwalificatie door al direct de snelste tijd op te eisen, nipt voor de verrassend sterk rijdende Dirk van Dijk. De derde tijd werd ingenomen door nieuweling Daniel Overduin, gevolgd door de eveneens sterkt rijdende Johan de Rouw. Iedereen keek dan ook uit naar de eerste echte race confrontatie. Echter Voor Ad Bouman was het nog even spannend omdat zijn auto boven de toegestane geluidsnorm van 86 dB uit kwam. Met enkele kleine aanpassingen lukte het gelukkig nog om net op tijd om op de start grit te verschijnen 

Het zou bij voorbaat al een spannendste race gaan worden omdat de onderlinge verschillen met deze gelijkwaardige racewagens minimaal zijn. Overal in het veld ontstonden er gevechten die op een sportieve wijze werden uitgevochten. Tijdens de race bleek dan ook dat Wout de Graaff weer terug is van weggeweest. Met een voor Wout schitterende 6e plaats liet hij zien dan er met hem wel degelijk rekening gehouden moest gaan worden. Bij de tweede race was het wederom Niels Nipperus die de toon aangaf. Nu echter op de voet gevolgd door Daniel Overduin en Dirk van Dijk. Het is uiteindelijk Niels geworden die er behalve met de eer en de winnende bokaal vandoor ging op circuit Zolder. De organisatie van de Mercedes SLK Cup kan dan ook weer tevreden terugkijken op een geslaagde race dag waarbij iedereen met een glimlach tevreden huiswaard keerde. 

Uitslag 1e Niels Nipperus, 2e Dirk van Dijk, 3e Daniel Overduin, 4e Johan de Rouw, 5e Wout de Graaff, 6e Henk Maassen, 7e Nandor Trumpi, 8e Frenk Vollebregt, 9e Gert-Jan Konijnendijk, 10e Roy van Lune, 11e Eelco Sirag, 12e Ad Bouman, 13e Robin Vogel 


 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder