Stefan Dani: de eerste races (20-4-2019)

Geplaatst op 30 april 2019 | 14:03

Zaterdagochtend, 6 uur de wekker, half 7 vertrek naar Zandvoort vanuit Apeldoorn.

Race-day!
 
8 uur de briefing, even weer de regeltjes scherp gesteld met als belangrijkste boodschap: respect voor elkaar en voor de baan. In eerdere races waren de track limits voor mij nog weleens ‘een dingetje’.
9 uur vrije training. Even lekker inkomen, de lessen van Tom Coronel naar boven halen en de lijnen weer scherp stellen. Het team , MF Racing, heeft een goede job geleverd en een snaarstrakke auto neergezet. Even de remmen goed in remmen, want deze zijn vernieuwd.
 
 
Het rijden gaat lekker, de baan is top al zou het wellicht met het uur warmer worden waardoor ook de asfalttemperatuur zal stijgen en de grip kan beïnvloeden. Ik rij de 14e tijd en ben hier tevreden mee.
10:20, kwalificatie. Eigenlijk mag ik niet klagen, het rijden gaat goed alleen door nog af en toe de limiet op te blijven zoeken, maak ik her en der een kleine fout. Op de hielen gezeten door Stefan Bloemendaal, teamgenoot, maak ik bij bij bos uit een foutje waardoor Stefan mij een corrigerende tik geeft in zijn flying lap. Uiteindelijk kwalificeer ik 16e en ben daar tevreden mee. Maar.... Er zit meer in.
 
 
13:00, race 1. De start gaat mij vaak goed af en ook nu weer. Ik pak 2 mensen alleen ben veel te veel bezig met mijn achteruitkijk spiegel. Hierdoor onnodige fouten gemaakt en verlies de plekken weer. Ik zoek de limieten op en met mijn blik vooruit krijg ik de snelheid weer te pakken. Er gebeurt het een en ander op de baan waardoor ik uiteindelijk als 14e over de finish kom.
Terug in de box geeft het team mij aan dat ik opkomend hunzerug erg veel risico neem door vol de curbs over te gaan. Werner Steenbeek reed achter mij en gaf aan dat de auto erg omhoog komt (twee rechter wielen) waardoor de kans op een rol erg groot is. Ik neem zijn commentaar ter harte en zal hier in de volgende race op letten. Tevens blijkt dat ik een waarschuwing heb gekregen. De wedstrijdleiding heeft geconstateerd dat ik bocht 16 te scherp neem (Tom Coronel stijl) en waarschuwt mij hiervoor. Ok... accepted.
 
15:20, race 2. Start, gewon weer goed! Maar weer onnodige fouten en ff de focus kwijt. Er ontstaan mooie duels met Werner waardoor ik enorm veel leer en plezier beleef, ondanks dat ik nog niet rij waar ik wil zijn: de top 10!
 
 
Uiteindelijk finish ik als 15e van de 35. Prima, maar we hebben nog wat te schaven.
Upcoming: Assen, 14 mei. Vorig jaar startte ik mijn 206 avontuur op dit circuit. Marcel flens gaf toen aan: Je gaat als een kogel!
 
Daar gaan we nu weer voor.... Uitgeslapen, vol focus op naar Assen!

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 GTI racer
Vindt u de 206 GTI CUP nog iets teveel van het goede/ wil je graag trainen in een 206 GTI koop dan deze 206 GTI racer.

Het gaat hier om een nieuw opgebouwde racer in technisch goede staat

Distributie + waterpomp 40.000km geleden vervangen.

Sparco sprint race stoel fia tot 2022

Bijrijdersstoel is mogelijk tegen meerprijs
Sparco 4 punts gordel e keur
Zeer strak en goed gelaste rolkooi
Licht metalen velgen (tegen meerprijs semislicks)
Goede gereviseerde achteras
Remschijven en remblokken nieuw
Nieuwe achterschokbrekers
Lege katalysator

GEEN kenteken

Ideaa...
» lees verder