Spectaculaire beginfase TOYO TIRES 24H of Dubai

Geplaatst op 11 januari 2008 | 20:19

De derde editie van de TOYO TIRES 24H of Dubai kende een spectaculaire beginfase, waarin de race maar liefst vier keer moest worden geneutraliseerd met behulp van een zogeheten “Code 60”.

Na vier uur wedstrijd rijdt de Porsche 997 GT3 RSR van het team Proton Competition (Lars Erik Nielsen, Allan Simonsen, Richard Westbrook, Christian Reid) aan de leiding, gevolgd door de Porsche 996 RSR van het Oktanas Racing Team (Nemunas Dagilis, Nerijus Dagilis, Egidijus Dapsas, Uwe Alzen, Marc Benz) en de Porsche 996 GT3 RS van het Belgische Prospeed Competition (Rudi Penders, Franz Lamot, Markus Palttala , Mikael Forsten).

Een van de grote kanshebbers, Konrad Motorsport (Porsche 997 RSR, Wolfgang Kaufmann, Franz Konrad, Michael Schrey, Jeroen Bleekemolen) behoorde tot de eerste uitvallers in de wedstrijd. Het team, dat vorig jaar tot in de slotfase in strijd was om de overwinning en na de keurige derde tijd van Jeroen Bleekemolen in de kwalificatie-training ook dit jaar tot de kandidaten voor een goede klassering behoorde, zag de auto al vroeg de pits in komen vanwege problemen met de oliepomp. Problemen waren er ook voor het winnende team van vorig jaar, Duller Motorsport (BMW M3 E46, Dieter Quester, Philipp Peter, Stefano Zonca en Andrea Belicchi), verloor veel tijd als gevolg van problemen met de dynamo.

Voorafgaand aan de start hadden veel rijders zorgen over de ontwikkeling van het weer, omdat zich meerdere donkere wolken aan de hemel boven het Dubai Autodrome manifesteerden. Maar gedurende de eerste vier uur van de race bleef het gelukkig nog droog. Een sterke prestatie werd geleverd door het team van Equipe Verschuur, dat met de snelste van de beide Renault Mégane Trophy-auto’s (Bernhard ten Brinke, Wim Beelen, David Hart en Mike Verschuur) goed de strijd met de Porsches kon aanbinden. Datzelfde gold voor de beide identieke Méganes van het team Delahaye Renault Belgium, die beiden met dezelfde rijdersbezetting uitkomen (Bas Leinders, Stéphane Lémeret, Gregory Franchi, Vincent Vosse, Frédéric Bouvy).

Pech in de dieselklasse was er voor de auto met het startnummer 99 van Schubert Motorsport (BMW 120d, Heinz Schmersal, Stian Sorlie, Jörg Viebahn, Claudia Hürtgen). Dat team leidde riant in de dieselklasse, maar kwam na drie uur en 34 minuten op de takelwagen binnen.


Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder