Spanning op Assen

Geplaatst op 22 mei 2019 | 10:08

Op de dag dat bekend gemaakt wordt dat Zandvoort in 2020 weer een Dutch Grand Prix organiseert ...

... strijkt de BMW Compact Cup neer op het ‘Dutch TT’ circuit van Assen. De BMW Compact Cup is vandaag samengevoegd met de Squadra Italia. Zo was het ook tijdens de vorige race op Zandvoort en bij de rijdersbriefing blijkt dat iedereen daarover best te spreken is.

 
 
In voorbereiding op de tijdtraining draait het in de pitboxen vooral om de spanning. Dat betekent voor de meesten: bandenspanning. Met hoeveel bar ga je de baan op? Voor mij is het vooral de spanning van het direct moeten kwalificeren op een circuit waar ik nog nooit één ronde heb gereden.
Maar we gaan er gewoon voor en de officials hebben er in elk geval voor gezorgd dat het circuit er perfect bij ligt. Een stralende zon maakt het plaatje compleet. Een ongelukkig incident tussen Edwin en Marnix levert wat schade op, maar gelukkig kan iedereen de eerste race gewoon van start.
 
 
Tijdens de races ben ik vooral bezig met het vinden van snelle(re) rijlijnen. Vooral Strubben en de ‘snelle linkse’ richting Geert Timmer chicane vormen daarbij mooie uitdagingen. Ik kan goede progressie maken in mijn rondetijden en heb nog een paar korte, maar leuke duels met Evert. Het levert plek 8 op.
De gevechten om de eerste positie zijn spannender en Gijs, Gerard en Wouter halen aan het einde van de dag (in die volgorde) het eremetaal op. Er zijn tijdens de races nauwelijks incidenten, dus geen code 60 neutralisatie en slechts een enkele gele vlag. Genieten van volle race tijd dus!
 
 
De Compact rijders zoeken elkaar tussen de races op en helpen elkaar waar nodig. Er heerst een toegankelijke sfeer, waarin op een prettige manier met elkaar wordt omgegaan. Leuk om op deze manier de mede coureurs beter te leren kennen.
De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking, waarbij het fantastisch is om te zien hoe Huub Vermeulen de rijders uit verschillende klassen op gepassioneerde en humoristische manier met elkaar verbindt.
Op naar de volgende race op 28 mei op het circuit van Zolder. Hopelijk verschijnt er een vol veld aan de start voor een paar spannende races.
Tot dan!

Jeroen van Kerkhof
#bnsbmw231

www.JLMRacing.nl
 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
2020 betaalbaar racen in de leukste cup van Nederland?
Nog 1 auto beschikbaar voor seizoen 2020 bij de teamkampioen van 2019!

Van der Heijden Autosport bied een volledig Arive & Drive aan voor de DNRT Mazda MaX5 Cup.

Als jij zorgt voor je racelicentie, uitrusting en een goed humeur dan regelen wij de rest!

Wat bieden wij aan?

- Een competitieve Mazda MX5 inclusief banden, remmen brandstof en inschrijving
- Een vaste monteur per auto
- Persoonlijke begeleiding door een ervaren en gezellig team
- Data en videoanalyse tijdens en na de racedag
- Catering
- Transport van en naar het circuit

Je eigen auto via ons inzetten of heb je ande...
» lees verder