Slotrace Endurance, 18 september 2016: De 12 uur van Zandvoort!

Geplaatst op 27 juli 2016 | 10:19

Met 42 deelnemende teams bij de afgelopen 12 uurs, zijn de verwachtingen voor de laatste Endurance van dit jaar, de 12 uur van Zandvoort op 18 september torenhoog!

Zouden we op Zandvoort voor het eerst met een full-house aan de start verschijnen? Eind van het jaar liggen de inschrijvingen altijd hoger omdat de rijders die ook uitkomen in de sprintseries, nu meer risico en slijtage voor lief nemen. Want het einde van het seizoen nadert, dus we hebben een volle winter om onze wagens weer voor elkaar te krijgen! De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat er, mede door de rondetijdbegrenzing (geen auto mag sneller dan 2.01 op Zandvoort rijden), nog steeds geen uitgesproken favoriet is. Het kan een Seat Ibiza zijn, een Volkswagen Golf, of zoals laatst, een snelle BMW 1-serie. Dames en heren, de strijd ligt volledig open!

Zuinig rijden en strakke pitstops zullen dus wederom de sleutel tot succes zijn. Blijf uit de problemen, maar rijd wel constante tijden, en wie weet gaat jouw team de winter in als een Endurance specialist. Maak jezelf onsterfelijk, beleef het avontuur van je racecarrière en doe mee. Want een ding is vooraf in ieder geval zeker, goedkoper dan bij de DNRT (veruit de grootste en oudste raceorganisatie van Nederland) ga je het nergens vinden.

Nog een keer de speerpunten op een rij:

-          Datum en locatie: 18 september op het circuit van Zandvoort,

-          startopstelling: Op loting,

-          tijdschema: Knallen van 08.00 uur tot 20.00 uur zonder onderbrekingen,

-          code 60 ipv Safetycar, ja natuurlijk J,

-          inschrijfkosten, voor elke klasse en iedereen €750,-

-          klassenindeling op rondetijd, niet sneller dan 2.01 op Zandvoort!!!

-          aparte Koppelklasse (racen in estafettevorm)

-          voor meer informatie en reglementen, zie www.dnrt.nl

 De goedkope intermediates van Interstate (vergelijkbaar met de Toyo 888, maar met een langere levensduur en lagere aanschafprijs) zijn verplicht en te bestellen bij Dennis Zwemmer: d.zwemmer@interstate.nl / 06-25369051

 Voor remblokken geldt hetzelfde, te verkrijgen via http://www.hawkbrakes.nl/nl

Sprintraces Zandvoort op Super Race Weekend: 5, 6 en 7 augustus.

Voordat we dit avontuur aan kunnen gaan, hebben we eerst nog de sprintraces tijdens Super Race Weekend op 5, 6 en 7 augustus, wederom op Zandvoort. Met inschrijfgeld rond de €250,- is er voor iedere auto een klasse om in uit te komen. Ook voor de snelle jongens! Elke cup rijdt op slechts één van de drie dagen om het ook hier betaalbaar te maken. Toegang voor publiek is gratis. Onze sprintraces staan bekend bomvol actie te staan, met een uitermate sportieve sfeer waardoor met drie auto’s dik door een bocht niet uitzonderlijk zijn, maar voor ons de normaalste zaak van de wereld.

Maar laten we vooral nog eventjes terug kijken naar de afgelopen 12 uur van 10 juli. Wat was dat gaaf! Hieronder een aantal video’s, gemaakt door de Bakker’s van TNA Fotografie.

Highlights race: https://www.youtube.com/watch?v=Y5jaOlNC7AA

Interview met team baas Ferry Monster: https://www.youtube.com/watch?v=75jr2QgPGUk

 

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder