Rudy Schilders, I.L. Motorsport en Rematech werken samen aan een Mazda MX-5 voor Endurance racing.

Geplaatst op 2 mei 2018 | 18:33

Het endurance seizoen bestaat uit 4 races varierend in lengte van 6 tot 24(!!) uur.

Rudy legt uit: “Het plan voor een endurance MX-5 was er al langer, maar dankzij I.L. Motorsport, Rematech en een aantal andere sponsoren wordt dit nu gerealiseerd. De bouw is in volle gang met als doel een aantal wedstrijden in het 2018 endurance seizoen van de DNRT deel te nemen”.

De MX-5 die straks voorzien zal zijn van een 1.8L, 6 bak, lsd diff en andere specifieke zaken voor endurance racen zoals een oliekoeler en communicatie krijgt ook een “hardtop” voor betere aerodynamica. Daarnaast krijgt ook de rolkooi en zitpositie veel aandacht.

Rudy: “De normaal al beperkte ruimte rond de rijder wordt nu extra beperkt door een hardtop en we willen extra gewicht besparen, maar toch voldoende stijfheid behouden. Daarom heb ik Rens Mali (Rematech) gevraagd om de inbreng van zijn expertise als rolkooien bouwer. Hij heeft al vele rolkooien in de MX-5 gebouwd, waaronder ook met hardtops en hij kent de beperkingen en mogelijkheden die we hebben in het chassis. Aangezien we ook een verstelbare stoel willen hebben en desondanks laag willen zitten zal ook de bodemplaat worden aangepast. Het wordt al met al een kunst stukje als de rolkooi er straks in zit”.

Rudy, meervoudig Mazda MaX5 cup kampioen en Mazda MX-5 kenner en liefhebber, heeft zich afgelopen jaar hoofdzakelijk toegelegd op de publiciteit rond het team van I.L. Motorsport en het begeleiden van coureurs in de MaX5 cup. De race deelname was gelimiteerd tot de 12uurs race en de 10uurs race (in Koppel klasse) van de DNRT, maar voor 2018 staan er dus weer meer circuit kilometers gepland zowel in de MaX5 cup als nu ook in het endurance kampioenschap van de DNRT.

 

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Golf GTI straat legale trackday auto.
aangeboden deze net gerebuilde Golf 1 GTI uit 1979.
Met de zeer gezochte kleine achterlichten.

Body was in keurig nette originele staat, we hebben er een mooie paintjob van laten maken is mint nu.

Heeft van binnen nieuw tapijt en voor en achter nieuwe binnenpanelen gekregen, dus alles fris.
Tapijt heeft nog klein beetje aandacht nodig rond de rolkooi poten.
Rolkooi is demontabel, voor Belgie.

Originele 1800 motor is nog steeds gemonteerd nu wel met een andere nokkenas en gereviseerde injectie.

Onderstel heeft rondom schijfremmen met G60 remmen.
Met de auto mee komt een complete harde bussen kit en VW...
» lees verder