Ruben Wynia: Verslag race 7 september 2016 te Assen Mazda Cup

Geplaatst op 30 september 2016 | 13:05

Op 7 september 2016 heb ik deelgenomen aan race 6 van de Mazda Cup, verreden op het TT-circuit te Assen.

Op dit circuit had ik met de Mazda MX5 nog niet gereden. Wel heb ik goede herinneringen aan dit circuit omdat ik op dit circuit vorig jaar mijn Europese racelicentie heb gehaald met een BMW E36, gelukkig ook achterwiel aangedreven. Mijn racelicentie heb ik toen gehaald terwijl het regende, hagelde en sneeuwde tijdens de diverse dagen.

Op het programma stonden de kwalificatie en drie races. Er was geen gelegenheid een vrije training te rijden zodat ik binnen 20 minuten moest ontdekken waar de rempunten van deze auto liggen op dit circuit. Nadat ik elk rondje sneller kon gaan, haalde ik uiteindelijk de 17e startplaats in een veld met 45 rijders.

De eerste race moest ik als 17e starten en ben ik als 7e geëindigd en heb ik veel inhaalacties kunnen maken. Het was mijn beste resultaat tot nu toe waar ik erg blij mee ben.

In de tweede race mocht ik als 7e starten. Bij de start verloor ik een plekje en ik reed vervolgens rond de 7e en 8e plaats. Aan het einde van de manche werd ik aangetikt waardoor ik buiten de baan raakte en enkele plaatsen kwijtraakte. Hierdoor eindigde ik op de 12e plaats.

Voor de derde race had ik in overleg met Steef van der Plank en zijn monteurs een aanpassing aan de auto gedaan die goed uitpakte. De derde race mocht ik als 12e starten en de eerste ronden bleef de top15 als aan een touwtje bij elkaar. Vervolgens verloren de nummers 9 t/m 15 de aansluiting en reden de eerste 8 coureurs wat weg. Daarna heb ik vanaf de 12e plaats een leuke strijd kunnen leveren met nummers 9 t/m 12 en kwam ik als 10e over de streep.

Overall werd ik 9e wat mijn eerste top10-plaats betekende in dit competitieve en volle veld waar ik erg blij mee ben.

Ik kijk erg uit naar de laatste race op 15 oktober 2016 in Zandvoort waarbij het doel is het seizoen af te sluiten met het beste seizoensresultaat.

Hiermede wil ik mijn team SP Support van Steef van der Plank en zijn monteurs hartelijk danken voor de uitstekende ondersteuning tijdens de racedag.

Tot slot wil ik mijn sponsors Hartgering & Klomp, Mazdadealer te Hoofddorp, Wynia Letselschadebureau B.V. en Tekssite.nl hartelijk danken voor de ondersteuning. Voor geïnteresseerde sponsors is er nog voldoende ruimte op de auto. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Steef van der Plank van SP Support of met mij.

Ruben Wynia 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder