RONALD LENTERS WINT WEER IN ASSEN.

Geplaatst op 8 juni 2018 | 21:50

Het tweede evenement van de 2018 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Ronald Lenters (MB Motorsport), die zijn overwinning van het vorige bezoek aan Assen herhaalde.

Willem Vriend (MB) wordt tweede voor de kampioenschapsleider Jarno Iprenburg (RAEK Racing) in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door MB Motorsport met ANAC Carwash als podiumsponsor.

Met lichte bewolking was het in de kwalificatie opnieuw een drukke bedoening met maar liefst 33 Westfields op de baan. Ronald Lenters pakte de Pole Position, 0.9 seconde voor Willem Vriend. Jarno Iprenburg werd derde.

In de eerste race was er stralende zon. Lenters behield de kop en vond al snel  Vriend en Iprenburg in zijn slipstream. Beide rijders maakten hun gridstraffen snel ongedaan. Na een lange Code 60 vanwege olie op de baan, verschalkte Iprenburg Lenters en pakte de zege. Vriend pakte de derde plek.

De tweede race begon met een afgebroken start door een Vrije Formule wagen die niet van de lijn wegkwam. Bij de tweede poging had Iprenburg de kop, met Vriend en Lenters dicht in de buurt. Vriend pakte al snel de leiding waarbij Iprenburg moest lossen. Lenters greep halverwege de race de leiding, maar met Vriend dicht in de buurt. Technische gremlins voor Iprenburg zorgden voor een duel om plek drie tussen Lex Peters en Jan Stakenburg. Lenters won voor Vriend. Stakenburg bleef Peters 0.2 seconde voor.

De derde race was een solorit voor Lenters. Bij de start zaten Vriend en Peters nog in de buurt, maar Lenters zette vlotte ronden neer en reed weg. Het duel zat tussen Peters en Vriend en vrijwel overal in het veld. Lenters won voor Vriend en Peters.De algehele zege was voor Lenters, met Vriend op plek twee en Iprenburg als derde. Peters, Stakenburg en Hans Wellink maakten de top zes vol. In het klassement nadert Lenters Iprenburg tot 5 punten. Peters is derde voor Vriend.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is 24 juni op Circuit Zandvoort.

Tekst: Ivan Kok
Foto's: Thomas Bakker / TNA-Fotografie.nl

 

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
BMw e30 325i
Bonjour,

Avec regret je mets en vente ma BM,

Elle a été entièrement restaurée en 2016,

Carrosserie 320i avec moteur 325i m20b25.

suspension Bilstein route.

Pont autobloquant 25%.

Abaissement 3cm.

Elargisseur de voie 20mm.

Frein a disque ventilé, rainuré, perforé.

Ligne d'échappement Gr A, 6 en 1 et casserole une sortie.

Barre anti rapprochement avant et arrière.

Filtre a air KN.

Jantes alu 17" et pneu racing.

2 sièges baquets neuf.

A l'arrière les siège d'origine re...
» lees verder