Racing Team: “AUTO SERVICE ROZENDAAL” tijdens Super Race Weekend

Geplaatst op 13 augustus 2016 | 19:43

Zandvoort, het is redelijk weer in Zandvoort.

Datum: 7 augustus 2016 Auto: Nissan 300ZX / 370Z, Locatie: Circuit Park Zandvoort Coureur: Jan Rozendaal, Klasse: DNRT / SuperSport / Seizoen 7 Monteur: Klaas van Etten.

Trouwe fan Marina is ook weer van de partij. Even ziet het er naar uit dat het ook gaat regenen, maar we starten gewoon op slick banden en hebben de intermediate banden achter de hand. Het is Super Race Weekend, maar het startveld van de Super Sport Klasse is met 8 coureurs toch erg klein. Een beetje vreemd is het wel want in de Sport Klasse doen er wel 28 auto’s mee. Het is een jarenlange discussie, eigenlijk zouden de race auto’s die een rondetijd van onder de 2 minuten rijden opgeschaald moeten worden naar de Super Sport Klasse. Maar daar zijn de coureurs uit de Sport Klasse het niet helemaal mee eens, want ze rijden toch in een competitie? We hopen dat de wedstrijdleiding daar volgend jaar toch iets mee doen. Maar ja, de top van de Super Sport Klasse is ook echt enorm competitief, er worden rondetijden gereden onder de 1:50.00 en ja, daar worden de heren Sport coureurs natuurlijk een beetje bang van, heel begrijpelijk overigens. Maar goed, ons team rijdt wel in de Super Sport Klasse en met een rondetijd van om en nabij de 1:56.00 doen we leuk mee in de middenmoot. Soms lukt het met, én geen fouten én een beetje geluk, om ook een prijs te pakken. Leuk toch? 

Vrije Training: Keuze is slickbanden en rijden een beste rondetijd van 1:57.706 

Kwalificatie: Jan pusht de auto maar komt niet verder als een 4de kwalificatietijd in een rondetijd van 1:57.541. Bij binnenkomst ontdekt Klaas dat een wiellager links voor kapot is. We hebben geen nieuw wiellager bij ons maar onze monteur weet het toch zo goed als kwaad te repareren. De auto heeft er vervolgens perfect op gereden 

Race 1: We starten vanaf de 4de positie, al snel gaan de voorste er als een speer vandoor en rijdt Jan zonder strijd in niemandsland. We eindigen dan ook als 4de. 

Pitcrew:
We hebben nog even tijd om een collega, uit de Sport Klasse met een Mercedes 190, te helpen als pitcrew tijdens zijn 50 minuten race. Hij moet een verplichte pitstop maken, sociaal als wij zijn, ons team helpt een handje. Voorafgaand was er een discussie over bandenspanning van de Mercedes, monteur Klaas check de spanning tijdens de pitstop en past deze dan, indien nodig aan. Zo gezegd, zo gedaan en prompt rijdt de Mercedes een stuk sneller en eindigt als 7de (van de 37) in een rondetijd van 2:02.877. Dat is ruim 4 seconden sneller als in race 1 (2:07.056). Weer wat geleerd! 

Race 2: We starten als 4de en Jan heeft een wereldstart, 12 ronden lang heeft hij een gevecht met een BMW E90 en finishen uiteindelijk als 3de. Na een saaie race 1 heeft was dit één van de leukste races in een lange tijd, aldus Jan. De puntentelling is door de wedstrijdleiding gedaan en we halen een beker op voor een verdiende 3de plaats. 

Volgende en laatste DNRT race is Assen op 8 september 2016. 

Kom ook eens kijken of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/belinda.rozendaal 

Voor meer info of sponsoring: Jan Rozendaal 0186 662722 Email: info@autoservice-rozendaal.nl 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder