Racing Dolls pakken overwinning in 10H Zandvoort Tour klasse

Geplaatst op 24 juli 2018 | 20:58

Tijdens de 10 –uur van Zandvoort op 22 juli jl. stond er één dames team aan de start.

De Racing Dolls bestaande uit Evelin Dorssers, Janine Pronk-Venema, Roxanne Boers en Vivienne Weijs kregen pas zes weken voor de wedstrijd het idee om deze wedstrijd te gaan rijden.

Het vinden van een budget was meteen al een race tegen de klok. Een sponsorplan werd bedacht en samenwerkingsverbanden gesmeed. Vijf weken en behoorlijk wat stress later was het rond. De Racing Dolls starten in de Tour klasse met een BMW Compact onder de vleugels van SR racing team en DVM Racing.

Helaas pakte de loting voor de startopstelling ongunstig uit voor de dames en moest er achteraan in het veld gestart worden. Dit belette Vivienne Weijs er echter niet van om de BMW Compact na een uur als tweede in de klasse binnen te brengen. Evelin Dorssers nam het stuur over en reed de BMW compact naar P1. Janine Pronk-Venema en Roxanne Boers deden de volgende rijderswissels en gaven de leiding niet meer uit handen.

Tien uur lang wisselden de dames elkaar af waarbij de leiding in de wedstrijd zelfs vergroot werd tot vijf rondes op de nummer twee. De bedachte pitstopstrategie van het team pakte goed uit. Dit zorgde er voor dat zelfs banden en een remblok verwisseld konden worden zonder de leiding te verliezen. 

Ondanks een tikje her en der en een overstekende vos net na de Mastersbocht (uitwijken!) was het een race om door een ringetje de halen. De dames pakten dan ook de overwinning in de Tourklasse van de 10H van Zandvoort! 

Foto's: Thomas Bakker - TNA-Fotografie.nl

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder