Peugeots massaal aan de coureursopleiding van RSZ!

Geplaatst op 13 februari 2017 | 22:06

“Het kan vanaf nu alleen maar beter worden".

Dat was de zin die na afloop van de Peugeot 206 GTi Cup cursus veelvuldig gehoord werd. Sneeuw, wind en intense kou; daar werden de ruim 22 deelnemers afgelopen vrijdag en zaterdag mee gepresenteerd. Maar de 206’jes konden het allemaal prima aan, ze gingen als een speer over het circuit, sneeuwjacht of niet! Voor de wagenbeheersing was het in ieder geval meer dan ideaal, we hebben menig deelnemer 90 graden dwars zien staan. En het allerbeste nieuws; iedereen is voor de praktijk geslaagd!

Vrijdagochtendvroeg stonden er 22 206’jes voor de tarzanbocht opgesteld. De meeste auto’s nog in de standaardkleuren, maar veelal wel al grotendeels in racetrim. Tijdens het ochtendprogramma was het droog, maar in de loop van de dag zette de sneeuw in; droge poedersneeuw die de omstandigheden erg tricky maakte. Maar op wat kleine schuivertjes na ging het op de vrijdag allemaal buitengewoon goed. Waar menig BMW onmogelijk op de baan kon blijven, was het alsof de Peugeots op rails reden!

Op de zaterdag werden de omstandigheden nog veel moeilijker. Een paar centimeter sneeuw en veel wind zorgden ervoor dat het ontzettend listig was. Gelukkig werd er gestrooid waardoor de ideale lijnen al vrij snel sneeuwvrij kwamen te liggen. En wederom ging het met de 206’jes allemaal prima. Het was duidelijk te zien dat de deelnemers veel geleerd hadden op het gebied van wagenbeheersing (gas erop!), en niet bang waren om de auto dwars te laten gaan. En ook op technisch gebied waren er geen problemen te bekennen!

De cursus werd gewonnen door Marc Melissen. Op de tweede plaats eindigde Edwin Ilbrink en Tim de Vries werd derde. We kunnen deze namen dus alvast noteren voor het goud in het rookie klassement dit seizoen!

Kortom, het was leerzaam, leuk en vooral heel erg koud. Maar we kunnen vooral zeggen dat deze rijders nu kunnen racen in alle omstandigheden! Het wordt alleen maar beter…

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
RSZ
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 Cup bij MF Racing BELACHELIJK BETAALBAAR!
Nog 2 auto's vrij binnen ons team voor Arrive and Drive. MF Racing is het grootste team binnen de 206 GTI Cup. De auto's zijn voorzien van een mooie strak gespoten blauwe kleur en staan er gewoon punt gaaf bij wat het ook weer aantrekkelijk kan maken voor eventuele sponsoren. Want ook dat mag u zelf invullen en uw eigen reclame op onze auto's plakken. Tevens hebben we ook nog plaats voor mensen met een eigen auto die graag ondersteuning op het circuit willen.

Wij hanteren scherpe prijzen!!

Informeer naar de mogelijkheden!

0636120909 of info@mfracing.n
» lees verder