Ook GTR maandag in de toer-klasse aan de start!

Geplaatst op 22 april 2016 | 09:29

Vanuit België krijgen we een bijzonder team aan de start van de 6 uur van Assen.

Vlak voor aanvang van de Endurance evnementen dit jaar zien we steeds meer interesse uit het buitenland. Reglematig zien we al Duitsers Engelsen en Belgen, maar het worden er meer! Ook het Belgische GTR Team.

Betekend dat een dikke Nissan GTR die eigenlijk te snel is voor onze Endurance? Nee hoor, feitelijk heeft het niets met een GTR voor onze wedstrijden te maken. Nou ja, een beetje. Of niet. Ligt wat ingewikkeld! Bart, Nico en Phillipe delen de passie van autosport en wilden dat dan ook samen uitvoeren. Waar anders dan bij de DNRT!

Dat beantwoord nog niet de vraag waar die GTR dan vandaan komt. Bart heeft in Brugge een hotel met de naam 'The Golden Tree'. Als je dan ook Time Attack deelnemer bent met een Nissan GTR kan het niet anders dan dat het lot besloten heeft dat GTR, of de afkorting van de hotelnaam door de gelijkenis de teamnaam moet zijn. En dat het hier om een Clio gaat, dat staat er dus helemaal los van!

Nico is ook een appart geval! In positieve zin, want naast een Time Attack deelnemer hebben we ook een co-piloot uit de Belgische Rallywereld met zelfs meervoudige kampioenschappen op zijn naam.

Dan hebben we nog Phillipe. Racer in hart en nieren. Belgie, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittanie, overal heeft hij circuits bezocht om eens goed los te gaan op het zwarte asfalt. Philippe is tevens de eigenaar en 'mecanieker' van de Clio.

De auto mag dan wel niet opgewassen zijn tegen de snellere Golfs en E30's, maar vergis je niet in de betrouwbaarheid (een eerdere 12-uurs was geen probleem), de zacht afgeveerde wegligging en de rij capaciteiten van deze mannen. Laat het vooral niet gaan regenen, want dan wordt het een heel ander verhaal. Dan kun je gewoon achteraan sluiten. Achter deze Clio, die eigenlijk voor niets anders bedacht is door de Fransen dan voor racen. En dat doen ze! 

Ze mikken op de top van de toer-klasse. En waarom ook niet? Wij mikken lekker met ze mee. Hoewel 2016 nog niet eens begonnen is, gaan de plannen voor 2017 ook al los.

Wie weet wat er uit de “Golden tree” valt!?

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder