Onderlinge verschillen minimaal tijdens de 2e SLK Cup race.

Geplaatst op 30 mei 2019 | 20:21

Dinsdag 28 mei konden de Mercedes SLK Cup rijders zich weer opmaken voor de 2e confrontatie op het circuit van Zolder.

De weersvoorspellingen waren deze keer niet al te gunstig. Sommigen verheugden zich echter op de regen. Tijdens de kwalificatie, die deze keer samenviel met de tijdtraining, was het Robin Vogel die de toon zette. Op de gladde baan waren het nu wel andere rijders die super snel bleken te zijn. Zo eiste Sem van Ooijen de tweede plaats en Gert-Jan Konijnendijk de 3e plaats voor zich op. Verrassend was ook het sterke optreden van Mark Boonstra. Maurik van den Heuvel kon door een kapotte accu geen tijd neerzetten, wat hem op de laatste startrij deed belanden.
De eerste race verliep nogal chaotisch, met veel ongelukken bij de BMW rijders die samen met de SLK gestart waren en dit resulteerde er uiteindelijk in dat er van de 10 ronden maar 5 op snelheid gereden werd. 
Robin Vogel was de snelste, gevold door Henk Maassen van den Brink. Nieuwkomer Arjan Arendse reed zich naar een uitstekende 13e plaats, terwijl Colin Herber (ook een nieuwkomer) zich naar een keurige 8e plaats reed.
 
 
De tweede race werd er een om van te smullen. Onderlinge gevechten vonden plaats door het gehele veld. Voorin waren het vooral Henk Maassen van de Brink, Sem van Ooijen, Ad Bouman, Robin Vogel en de verrassend sterk rijdende Monny Krant die de dienst uitmaakten. Daar achter ontstond een groepje bestaande uit John van Dartel, Collin Herber, Maurik van den Heuvel en Klaus Hobo. Opvallend was dat Eric van Ooijen steeds beter gaat rijden. Hij wist in deze race naar een mooie 12e plaats toe te rijden. Pechgevallen waren er ook. Zo had Mark Boonstra een lekke band en Joop Kooreman had geen goed werkende versnellingsbak.
 
 
Met het ingaan van de laatste ronde was het nog steeds stuivertje wisselen tussen 5 rijders. Hierbij ging het er fel aan toe en wel zodanig dat zowel Robin Vogel als Ad Bouman een straf opliepen, doordat ze zich niet hadden gemeld bij de wedstrijdleiding. Dit laatste veroorzaakt doordat ze elkaar raakten. Uiteindelijk ging de overwinning naar Henk Maassen van de Brink met op de tweede plaats Sem van Ooijen en op de derde plaats Dirk van Dijk.
Complete uitslag > zie www.slkcup.nl
 
 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
206 GTI Met rolkooi
Hierbij aangeboden een 206 gti met KNAF kooi. Goede kooi. Ook voor eventueel DNRT, yunkyard etc te gebruiken.
Auto heeft geen schade gehad maar voorop is gebruikt voor een andere auto. Verder is hij rondom verlaagt door verlagingsveren
Bij de auto zitten diversen onderdelen. Motor en bak 180.000 baksteen afgebroken. Motor 230.000km
Eventueel in overleg nog divers plaatwerk, subframe, stuurhuizen, achterassen etc erbij te koop.
Auto mag weg, hoeft niet.
Bij interesse hoor ik het graag of een goed bd
» lees verder