Offenga Racing tweede op een warm Zandvoort

Geplaatst op 22 september 2019 | 22:36

Afgelopen zaterdag werd op het kersverse formule 1 circuit van Zandvoort de 8 uur van Zandvoort verreden.

41 Teams stonden aan de start van deze slijtageslag. Er zijn geen 41 pitboxen, dus wij deelden onze box met de mannen van Moritz, reuze gezellig en ontspannen. Zoals altijd schreven wij onze BMW in, in de sportklasse.

De kwalificatie duurde maar een half uur en er moesten ook nog remblokken worden in geremd. Dat betekende dat er maar gereden kon worden door één coureur. Zo kwam het dat Jan Hein Witzand een nette derde tijd op de klokken bracht voor het team.

De start nam Eric Sliphorst voor zijn rekening. Na twee ronden pakte hij de leiding en bouwde deze gestaag uit. Onderweg knoopte hij een gevecht aan met de Renault Clio van Spirit Racing, waar hij uiteindelijk achteraan besloot te gaan rijden omdat het gevecht toch ook tijd kostte. De Renault kwam immers uit in een snellere klasse, dus was niet van belang voor ons klassement. Gek genoeg werd de Renault later gedurende de race verplaatst (?!) naar onze klasse en lagen we opeens tweede. De Renault reed niet de tijden die ze hadden gedacht was de onderbouwing. Dat deed niemand met het warme weer, maar dat maakte niet uit.

Carlo Izelaar nam het stuur over van Eric toen we nog dachten dat we eerste lagen en reed vol goede moed zijn ronden totdat hij in aanraking kwam met de BMW van Cor Euser. Hij kwam binnen voor een check aan de wagen die gelukkig in orde bleek te zijn. De leiding in de klasse waren we door de extra stop helaas kwijt, maar gelukkig waren er nog 6 uur te racen.

De monteurs van dienst Sander en Oscar hadden het ondertussen druk met benzine. Door de formule 1 verbouwingen is het tankstation van het circuit gesloopt en moesten de 400 benodigde liters op voorraad worden meegenomen en worden overgegoten in de jerrycans waarmee we dienen te tanken.

Zo werden de stints verder zonder incidenten afgewerkt en lukte het teamleider Tim met een handige code 60 strategie om ons weer een plek te laten stijgen in het klassement. Inmiddels helaas en gek genoeg achter de Clio uit de bovenstaande passage.

Na 8 uur reed Jan Hein Witzand Offenga BMW als tweede over de finish, waarna er na 8 lange warme uren gevierd mocht worden met een podiumceremonie en een welverdiend drankje. De volgende race rijden we op 27 oktober op Assen. Dit is een 5 uurs race.

Foto: Thomas Bakker

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
206 GTI Met rolkooi
Hierbij aangeboden een 206 gti met KNAF kooi. Goede kooi. Ook voor eventueel DNRT, yunkyard etc te gebruiken.
Auto heeft geen schade gehad maar voorop is gebruikt voor een andere auto. Verder is hij rondom verlaagt door verlagingsveren
Bij de auto zitten diversen onderdelen. Motor en bak 180.000 baksteen afgebroken. Motor 230.000km
Eventueel in overleg nog divers plaatwerk, subframe, stuurhuizen, achterassen etc erbij te koop.
Auto mag weg, hoeft niet.
Bij interesse hoor ik het graag of een goed bd
» lees verder