Offenga Racing keert met succes terug op Nederlandse bodem.

Geplaatst op 11 juni 2019 | 11:47

Na drie jaar in het buitenland geracet te hebben en twee Belgische- en een Duitse titel gewonnen te hebben besloten de mannen van Offenga racing het een seizoen rustiger aan te doen om zich te beraden op een mooi plan voor 2020.

Dit betekent dat we dit jaar op de Nederlandse circuits zijn aan te moedigen tijdens de altijd gave DNRT endurance evenementen. De eerste wedstrijd van deze kalender vond plaats op het thuis circuit van Zandvoort waar we toch al twee jaar niet meer hadden geracet.
Uitkomend in de Sportklasse reden Carlo Izelaar en Jan Hein Witzandde kwalificatie. Een vierde plek was hun deel. Eric Sliphorst die genoeg hersteld was van zijn rugblessure opgelopen tijdens de Visual Art Rally, nam de start voor zijn rekening.
 
 
Na drie ronden kwam hij als tweede door en begon aan het einde van zijn stint het gat naar de koppositie te dichten. Toen Annemone racing eerder stopte voor de rijders wissel, werd de kop overgenomen. Witzand reed de tweede stint. De nieuwe coureur in het team deed zijn best om het endurance spelletje onder de knie te krijgen en reed zijn eerste lange stint in de zinderende warmte. Witzand bracht de wagen op een solide derde plaats binnen waarna Izelaar het stuur overnam. Deze wist nog knappe rondetijden uit de versleten banden te persen. Izelaar bracht de Offenga BMW op de tweede plaats terug waarna de monteurs een bandenwissel uitvoerden.
Alle rijders reden nog een stint waarna de BMW als tweede over de finish kwam. De eerste plaats was voor Annemone Racing, maar deze kreeg veel straftijd door het gebruiken van andere banden dan in het reglement staan. Hiervan hadden ze veel voordeel, wat nu teniet werd gedaan.
 
 
Hierdoor mocht Offenga Racing op het hoogste schavot van het podium klimmen en hun eerste overwinning op Nederlands grondgebied vieren sinds Assen twee seizoenen geleden toen er werd gewonnen in de BMW Clubsport Trophy.
De volgende DNRT race op de kalender is ook op Zandvoort, maar deze race is met tien uur lengte nog langer. Voor deze race gaan we bekijken of we nog efficiënter ter werk kunnen gaan om de diesel aangedreven auto’s minder voordeel te geven tijdens pitstops waarbij zij minder vaak hoeven te tanken.
 
 
 
 
 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
206 GTI Met rolkooi
Hierbij aangeboden een 206 gti met KNAF kooi. Goede kooi. Ook voor eventueel DNRT, yunkyard etc te gebruiken.
Auto heeft geen schade gehad maar voorop is gebruikt voor een andere auto. Verder is hij rondom verlaagt door verlagingsveren
Bij de auto zitten diversen onderdelen. Motor en bak 180.000 baksteen afgebroken. Motor 230.000km
Eventueel in overleg nog divers plaatwerk, subframe, stuurhuizen, achterassen etc erbij te koop.
Auto mag weg, hoeft niet.
Bij interesse hoor ik het graag of een goed bd
» lees verder