Mazda's vullen de Endurance zondag massaal aan!

Geplaatst op 8 juni 2017 | 19:14

Tijdschema's voor dit weekend, en... wordt zondag de 6 uur van Zandvoort een Mazda-feestje?

Het lijkt een race op zich te worden. Welk type auto is het meest vertegenwoordigd? Natuurlijk is de E30 het meest waarschijnlijk. Het voelt als een eeuwigheid dat de E30 al dé circuit auto is. En nog steeds eigenlijk. Maar 'what's next'?

Een tijd lang leken het de Golven of Ibiza's te worden. Maar ondanks dat ze er weer bij zijn, is er concurrentie van een ouder bouwjaar gekomen. Nee, niet de 944. Die hebben we nog niet gezien. Vanwege een evenement in het buitenland voor deze opgevoerde kever's (ze zijn er nu toch niet;-) moeten we het zonder hun stellen.

Maar wat dan wel? De SLK leek te gaan knallen. Afgelopen jaar al. Maar nu blijft het zoals het er naar uit ziet bij slechts één equipe. Ze hebben het ook zo ongelofelijk naar hun zin binnen deze cup.

Peugeots? Yep, gaan we ook zien. Dat zal zeker gaan groeien dit jaar.

Maar terug van weggeweest zijn de Mazda's. Het zijn  ook zulke fijne stuurmansauto's! Op de rechte stukken moeten ze het af leggen tegen bijvoorbeeld de snelle Golf, maar in de bochten is er niet een auto die er aan kan tippen. Opvallend is de vele motorswaps die er momenteel plaats vinden. Ze kiezen massaal voor de snellere 1.8 wat al snel voor 30 pk meer zorgt. En ze gaan verder! Als je dan ook kijkt naar de kwaliteit coureurs die uit deze cup voort komt, dan kan het enkel een kwestie van tijd zijn voor we een Mazda de overall winst zien wegkapen. Afgelopen week zaken we naast de onderstaande modernere beauty, die dit jaar door Enjoy Racing wordt ingezet nog drie extra Mazda's ingeschreven worden. Bart Wubben en Dick van Rij, de auto van Kolenaar en dan Sander van Beem met John.

Morgen Auto's A, zaterdag auto's B en zondag de 6 uur durende Endurance. Het wordt weer een vol weekend. Dat beloofd wat!

Voor de tijdschema's houdt u onze facebook pagina in de gaten, of kijkt u op http://www.dnrt.nl/racekalender

Toegang is gratis, houdt u enkel rekening met een paar euro aan parkeerkosten. Be there!

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder