Mazda Nederland Organiseert shootout voor MX-5 Global Invitational Race

Geplaatst op 23 juni 2017 | 21:09

Als enige land in Europa heeft Nederland een wildcard toegewezen gekregen voor deelname aan de Mazda MX-5 Global Cup Invitational Race in oktober op het legendarische circuit van Laguna Seca, vlak bij San Francisco.

Het MX-5 Global Cup Invitational evenement, gehouden van 13 tot 15 oktober, kan beschouwd worden als de wereldfinale voor het racen met de MX-5. Vorig jaar stonden maar liefst 8 nationaliteiten op de grid, met rijders uit de VS, Europa, Japan en Australië. 

 

Mazda Nederland heeft een shortlist van vijf rijders opgesteld, waarbij er uiteindelijk één coureur naar Laguna Seca zal gaan. Wie het wordt zullen de rijders uitmaken tijdens een shootout met een voor hen allen onbekende auto, een MX-5 racer van de derde generatie (NC) op het circuit van Zandvoort. Via een loting zal elke coureur achtereenvolgens de mogelijkheid krijgen om zichzelf in precies dezelfde auto met dezelfde specificaties (zoals bijvoorbeeld bandenspanning, volle tank enzovoorts) te bewijzen. 

 

Er zal een rijder worden gekozen die opgewassen is tegen het ‘geweld’ op de baan in Laguna Seca en die daarbij bovendien goed mee moet kunnen rijden in een voor hem onbekende auto met de mannen en vrouwen van de Global MX-5 Cup die dan al een heel seizoen in die nieuwe ND-racer hebben gereden. 

 

Conrad Mazda Max5 Cup

Alle kanshebbers zijn momenteel actief in de Conrad Mazda Max5 Cup. In dit nog steeds aan populariteit winnende kampioenschap in Nederland wordt er uitsluitend gereden met de Mazda MX-5 1.6 liter van de eerste generatie (NA, 1990-1993) met 116 pk (135 Nm). De klasse ziet regelmatig startvelden van meer dan 50 auto’s. 

 

In Nederland en Engeland is het racen met de Mazda MX-5 al jaren bijzonder populair, evenals in de Verenigde Staten van Amerika, waar Mazda de grootste autosportsponsor is en tevens hoofdsponsor is van het circuit van Laguna Seca. 61 % van alle raceauto’s in Amerika is een Mazda. De ideale combinatie van sportief rijden tegen een uiterst betaalbare prijs en een ultiem gevoel van vrijheid past prima binnen het concept van MaX5 Racing. Een zeer betaalbare klasse waarin voor zowel de beginnende rijder als de ervaren coureur veel plezier te behalen valt

 

Eén van de vijf coureurs is András Király: ‘Ik ben erg trots dat ik door Mazda Nederland ben uitgekozen om te gaan strijden voor het ticket naar Laguna Seca. Ik ben in 2014 begonnen in de Mazda Max5 Cup, met enkel ervaring in het simracen op de computer. Het ging goed en momenteel ben ik in een spannende titelstrijd verwikkeld. Het zal even wennen zijn om tijdens de shootout te rijden met de MX-5 NC, die meer vermogen en gewicht heeft dan mijn NA. Virtueel heb ik er al honderden rondjes met de Mazda MX-5 ND op Laguna Seca op zitten. Deelnemen aan dit evenement in de echte MX-5 ND zou een droom zijn die uitkomt!’ 

 

 

MX-5 ND Cup Car

Tijdens de MX-5 Cup Global Invitational Race wordt gereden met de nieuwste generatie Mazda MX-5 (ND) in race-uitvoering, aangepast met rolkooi en meer dan 250 motorsportonderdelen. De standaard Mazda 2.0 liter SKYACTIV-motor blijft echter ongewijzigd en is gekoppeld aan een race-ECU die vervolgens wordt verzegeld om gelijkheid tussen de auto’s te garanderen. De races van circa 45 minuten worden verreden op volwaardige slicks van BF Goodrich. 

 

De datum van de shoot-out zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt en zal vermoedelijk in de week van 3 juli plaatsvinden.

 

De 5 coureurs op de shortlist zijn:

  • András Király
  • Thomas Middel
  • Bart Wubben
  • Marcel Dekker
  • Frenk Vollebregt

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
RSZ
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 Cup bij MF Racing BELACHELIJK BETAALBAAR!
Nog 2 auto's vrij binnen ons team voor Arrive and Drive. MF Racing is het grootste team binnen de 206 GTI Cup. De auto's zijn voorzien van een mooie strak gespoten blauwe kleur en staan er gewoon punt gaaf bij wat het ook weer aantrekkelijk kan maken voor eventuele sponsoren. Want ook dat mag u zelf invullen en uw eigen reclame op onze auto's plakken. Tevens hebben we ook nog plaats voor mensen met een eigen auto die graag ondersteuning op het circuit willen.

Wij hanteren scherpe prijzen!!

Informeer naar de mogelijkheden!

0636120909 of info@mfracing.n
» lees verder