Mazda Endurance Challenger 2e plaats tijdens 6 uur van Zandvoort!

Geplaatst op 28 juni 2017 | 22:34

De kinderziektes lijken er uit te zijn, op naar meer succes!

In de DNRT Endurance race van 11 juni op circuitpark Zandvoort, heeft het Team Enjoy Racing een 2e plaats behaald in de Toer Klasse. Het team reed met de Mazda Endurance Challenger van importeur Mazda Motor Nederland, een auto gebaseerd op de Mazda MX-5 NC uit 2011.
 
Leo van der Meer (Almere, Team Owner van Enjoy Racing) is trots op deze goede prestatie van het team: “Vorig jaar hebben we deze race auto van Mazda Motor Nederland in ons beheer 
gekregen. Afgelopen seizoen hebben we een aantal kinderziektes uit de auto moeten halen. Voor dit jaar ziet het ernaar uit dat we de auto goed voor elkaar hebben. Onze top coureur Kevin Bloemendaal staat met deze auto eerste in het kampioenschap sprintraces van de Toer Klasse, en nu hebben we ook tijdens de 6 uurs endurance race van Zandvoort een prachtig resultaat behaald!”
 
De tweede plaats kwam niet gemakkelijk naar het team. De race werd verreden met de coureurs Rolf van Rees Vellinga, Sven-Olaf Homann (Duitsland) en Wim Blom. De eerste paar stints (de tijd die een coureur rijdt tussen de pitstop waarbij getankt wordt en van coureur gewisseld wordt) waren bijna  een uur lang. Door de hoge temperatuur hadden de coureurs het zwaar. Tegen het einde van de race sloeg de vermoeidheid toe en maakte coureur Wim Blom een klein uitstapje door het grind in de Tarzan bocht, waarbij hij met de achterkant van de auto licht de vangrail schampte. Hierdoor was de 
achterbumper losgeraakt aan de rechterzijde, en deze flapperde in de rijwind. Gelukkig bleef de bumper lang genoeg vastzitten tot de volgende geplande pitstop, waarbij de bumper snel met tape vastgeplakt werd. Ook de onderkant van de auto (waar onder andere een differentieel olie koeler bevestigd is) werd tijdens de pitstop geïnspecteerd en gelukkig was er geen olie lekkage ontstaan door het rijden door de grindbak. Rolf van Rees Vellinga nam het stuur over voor de laatste stint en liep per ronde zo'n 3 a 4 seconden in op de koploper van het veld. Voordat de Rolf de aansluiting had gevonden waren de 6 uur echter voorbij en werd de race gefinisht. “Dit had eigenlijk nog wel even tien minuten langer mogen duren, dan had ik wellicht de eerste plaats kunnen behalen. Maar een tweede plek is natuurlijk ook een heel mooi resultaat!”, aldus Rolf van Rees Vellinga.
 
Naast het racen met de Mazda Endurance Challenger, komt het Team Enjoy Racing uit Almere ook uit in de Conrad Mazda MaX5 Cup, de Peugeot 206 GTI Cup en begeleidt zij coureurs bij hun eerste stappen in de autosport. Tevens organiseert het team bedrijfsuitjes, waarbij een ieder met een rijbewijs zelf op een circuit kan racen in een race auto van het team.
 
Bezoek voor meer informatie de website: www.enjoy-racing.com

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder