Marcel Dekker terug aan de top na zege in Assen!

Geplaatst op 12 september 2016 | 20:07

Het zag er lang niet naar uit dat Marcel Dekker nog kans kon maken op het kampioenschap in de Mazda MX5 Cup.

Maar na een zeer geslaagde racedag in Assen is ineens alles anders. ‘Het ging super! Met een zege en een dubbele 2e plaats doe ik ineens weer helemaal mee in het kampioenschap. Met nog 1 weekend te gaan is het verschil met de 2 leiders geslonken tot slechts 3 punten en gaan we op 15 Oktober uitmaken wie de kampioen van 2016 wordt. Het wordt erop of eronder!’, aldus Marcel Dekker.

Het seizoen van Marcel Dekker, de regerend kampioen in de Mazda MX5 Cup, startte moeizaam: ‘Al tijdens het openingsweekend in Zandvoort viel ik vanaf leidende positie uit met versnellingsbakproblemen. Het weekend erna in Zolder (België) ging de reeds vernieuwde koppeling stuk en keek ik tegen een torenhoge achterstand aan in het kampioenschap. Ik kon me geen misstap meer veroorloven en moest dus ook flink aan de bak’, aldus Marcel Dekker.

Voorafgaand aan het weekend in Assen was Marcel Dekker stukje bij beetje opgeklommen in het klassement door onder andere zijn zege tijdens de Racedagen By Max Verstappen. In Assen moest er dus wederom gescoord worden om überhaupt nog enige kans te maken op het eremetaal.

Vanaf de start van het evenement was Marcel Dekker snel op zijn geliefde circuit Assen. In de kwalificatietraining scoorde hij al in het derde rondje de Pole-Position en mocht ik dus vanaf de eerste plaats beginnen in de race. ‘De race verliep geheel uit het boekje: Ik pakte de kopstart, stond de leiding niet meer af en won de race zonder grote bedreigingen. Die zat alvast in de pocket!’, aldus de Krimpenaar.

In Race 2 kreeg Dekker meer tegenstand en moest hij flink de zeilen bijzetten om de concurrentie voor te blijven. De tweede race leek aanvankelijk een herhaling van race 1, tot in de laatste ronde Andras Kiraly en Bart Wubben een aanval plaatste in de Ruskenhoek, waardoor Dekker in de ‘Sandwich’ zat en genoegen moest nemen met plaats 2.

Ook race 3 leverde een tweede plaats op na een fel gevecht met kampioenschapsleiders Youri Verswijveren en Rudy Schilders. Dekker viel na de start van de race een stuk terug naar de zevende positie, maar wist aan het einde van de race veel terrein goed te maken. ‘De laatste ronde ging ik als vierde in, maar kon snel profiteren van een foutje van Rudy Schilders. Toen 2 bochten later ook Andras Kiraly weggleed schoof ik door naar de tweede positie en zette ik de auto ernaast bij Youri

Verswijveren waarbij we elkaar raakte in het heetst van de strijd. Gelukkig konden we beide door en finishte ik alsnog als tweede, waardoor ik flink ben ingelopen in het kampioenschap.’

Op zaterdag 15 Oktober staat de finale op het programma op Circuit Park Zandvoort en wordt het dus flink spannend binnen het Dekker Racing Team. Marcel Dekker staat momenteel 3e in het kampioenschap met 3 punten achterstand op de gedeelde leiders Youri Verswijveren en Rudy Schilders, waardoor alles nog mogelijk is.

Uitslag Raceweekend 6:

Race 1
1. Marcel Dekker
2. Andras Kiraly
3. Youri Verswijveren
4. Bart Wubben
5. Rudy Schilders

Race 2
1. Andras Kiraly
2. Marcel Dekker
3. Rudy Schilders
4. Youri Verswijveren
5. Chris Woodger

Race 3
1. Youri Verswijveren
2. Marcel Dekker
3. Rudy Schilders
4. Adras Kiraly
5. Mika Morien

Kalender Mazda MX5 Cup 2016:

26 maart Paasraces Zandvoort (NL)
17 mei DNRT Zolder (B)
4 & 5 juni Max Verstappen Weekend Zandvoort (NL)
12 juni DNRT Zandvoort (NL)
5 augustus DNRT Zandvoort (NL)
7 september DNRT Assen (NL)
15 oktober DNRT Finale Zandvoort (NL)


 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder