Klassieke Paasraces bij het DNRT!

Geplaatst op 30 maart 2018 | 13:37

Hoe mooi kan het zijn?

De start van het raceseizoen, de Paasraces en de eerste races van de DNR: alles in één enkel raceweekend! Datum: zaterdag 31 maart en 1 april. Plaats van handeling: onze thuisbasis op het circuit van Zandvoort.

Zaterdag zullen er tot de pauze om 12.00 uur verschillende klassen hun vrije en verplichte tijdtrainingen afwerken. Vervolgens is het aan de Mercedes SLK Cup om het seizoen om 13.00 uur af te trappen. Een prachtige klasse, nog maar twee jaar oud en sterk groeiend. Zo’n 30 auto’s worden er verwacht. Tegelijk met de SLK’s start de BMW Compact-klasse voor de B18/B19 Cup.

Wie van BMW’s houdt zit goed, want hierna volgt de nog steeds enorm populaire E30 Cup. Daarna komen de ‘open’ klassen aan de beurt met een gevarieerd veld, opgedeeld in de klassen Sport, SuperSport en, als absolute smaakmaker van de dag, GT. De Toerklasse is inmiddels zo groot gegroeid dat die deelnemers de dag met een eigen start-grid zullen afsluiten.

Zondag zullen de tijdtrainingen vanwege het bomvolle evenement om 10.45 uur afgelopen zijn, want direct daarna gaat het echt los met de Peugeot 206 Cup. Zouden ze deze keer voor het eerst een écht uitverkochte start-grid hebben? Deze low-budget klasse maakt het mogelijk om zelfs met een ieni-mini-budget te racen. Helemaal aan de andere kant van dit verhaal bevinden zich de pijlsnelle Westfields en Monoposto’s. die de Peugeots zullen aflossen.

De oudst overlevende DNRT-merkenklasse is die van de Volvo’s, die samen met de Squadra Italia van start gaan. Vervolgens gaan de fanatieke Mazda’s uit de Mazda MX5 Cup de strijd met elkaar aan. Waar het oorspronkelijk ging om een goedkope instapklasse, wordt er de laatste jaren om de hoogste plaatsen gestreden tot op of soms zelfs over het randje. Spektakel genoeg! We sluiten de dag af met een waanzinnig mooie Porsche-merkenrace: dikke velden met nog dikkere wagens!

Duidelijk zo? Raffel je Paasontbijt dus af en wees welkom op het vernieuwde Circuit Zandvoort. Zoals altijd bij de DNRT is de toegang gratis, op een verplicht parkeerkaartje na. Waar vind je startvelden van 30, 40 of zelfs 50 auto’s? Wil je echt racen zien? Dan moet je hier zijn!

Kun je er tóch niet bij zijn, volg dan de races via de livetiming op www.raceresults.nu

Foto's: Thomas Bakker

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder