Kevin Bloemendaal leider in de Toer Klasse

Geplaatst op 22 juni 2017 | 20:03

De coureurs uit de Toer Klasse hebben inmiddels vier race evenementen achter de rug, met races op Zandvoort, Assen, Zolder en nogmaals Zandvoort.

En wie denkt dat de Toer Klasse “gewoon rustig rondjes rijden” is, heeft het mis! Er wordt een klassement bijgehouden, waarbij de winnaar 50 punten ontvangt, de tweede 47 punten, de derde 45 punten, de vierde 43 punten, de vijfde 42 punten en zo verder aftellend met telkens één punt. 

 

Voorafgaand aan de afgelopen sprintraces op 9 juni in Zandvoort, had Kevin Bloemendaal, racend met een Mazda MX-5, een ruime voorsprong op zijn concurrenten. Echter, deze laatste races kon hij niet racen in de auto waarin hij normaal uitkomt in de Toer Klasse (de Mazda Endurance Challenger van Mazda Motor Nederland, gebaseerd op een Mazda MX-5 NC uit 2011). Deze auto was namelijk ingeschreven voor de 6 uurs race op 11 juni, en het Team Enjoy Racing dat deze auto runt, vond het risico te groot om deze auto twee dagen voor de endurance race in te zetten tijdens de sprint races. 

Zodoende reed Kevin op 9 juni in een Mazda MaX5 Cup auto van het Team Enjoy Racing, een auto gebaseerd op het model Mazda MX-5 uit 1993 met een 1.6 liter motor in plaats van de 2.0 liter motor. 

Deze auto miste de snelheid op het rechte stuk en alhoewel Kevin met een uitstekende 3e plaats overall de schade op 9 juni beperkt heeft weten te houden, ligt het kampioenschap weer helemaal open!

 

De strijd om de koppositie in het klassement is als volgt, de top drie zit dicht bij elkaar: 

Aan de leiding met 417 punten gaat Kevin Bloemendaal met zijn Mazda MX-5. Hij wordt op de voet gevolgd door Stefan Erkelens, die met zijn Seat Ibiza 385 punten bij elkaar heeft weten te sprokkelen. Derde staat Dikjan Schermer met zijn BMW E36 met 376 punten.

 

Het seizoen is op dit moment halverwege, er staan nog vier race evenementen op de agenda, namelijk 

drie keer Zandvoort en één keer Zolder.

 

 

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder