Kampioenschap Mercedes SLK Cup wordt pas op de laatste wedstrijd beslist.

Geplaatst op 26 september 2017 | 11:14

Afgelopen zondag vond de één na laatste wedstrijd plaats van de Mercedes SLK Cup op het circuit van Zandvoort.

Met een deelnemersveld veld van 21 SLK’s , (een paar rijders hadden op het laatste afgemeld), werd het toch een aantrekkelijk startveld . Waaronder deze keer drie vrouwelijke deelneemsters, Kimberley van Drunick , Vivienne Weijs en Rianne Bergman die respectievelijk in een wagen van Multi Events en JW Racing aan de start verschenen. Nieuw onder de deelnemers ook oud - Chevrolet Kalos rallyrijder van weleer, Hans Leegsma, die een wagen gehuurd had van MDM motorsport.

Door de dichte mist, die s ’morgens rond het circuit hing, werd een uur later begonnen met de tijdtraining waardoor de vrijetraining kwam te vervallen. Dit belette niet dat Niels Nipperus de Pole positie weer voor zich opeiste. In de loop van de morgen brak de zon door, waardoor er om half twee de eerste race van de SLK Cup van start kon gaan. Met een uiterst spannend verloop van deze race. Met minimale verschillen was het treintje rijden tussen Niels Nipperus, Joey van Beek en Theo van de Berg, Dirk Van Dijk, Johan de Rouw en Robin Vogel. Waarbij er tussen de 1e en de 6e rijder nog geen seconden verschil zat. Opvallend was het optreden van Eelco Sirag, die een geweldige dag had en op minder dan een seconde volgde. Nieuwkomer en voor de eerste keer aan de start van de SLK Cup, Ad Kras, van Kras reizen was het zijn vuurdoop. 

De tweede race was er één om door een ringetje te halen. Bij de start was het Theo van de Berg die direct de leiding nam , direct gevolgd door Niels Nipperus, Dirk van Dijk en Joey van Beek. Na 6 ronden voorop gelegen te hebben was het wederom Niels die van een klein foutje van Theo profiteerde en opnieuw de koppositie voor zich opeiste. Achter dit zestal was het vooral een gevecht tussen Eelco Sirag, Johan de Rouw, Henk Maassen vd Brink en Robin Vogel. Meer in het achterveld was het opmerkelijk optreden van Wybe Veenstra, die nadat hij zijn snelste tijd ooit realiseerde, in de grindbak terecht kwam. Grote pechvogel in deze race was Rianne Bergman die na één ronde de SLK aan de klant moest zetten. Al met al was het weer een schitterende wedstrijd met veel strijd en een sportief verloop.

Door het dit jaar gehanteerde schrapresultaat is het tot de laatste wedstijd spannend, wie er zich dit jaar als Mercedes SLK Cup kampioen mag huldigen. Grote kanshebber is Niels Nipperus, echter Dirk van Dijk kan ook nog kampioen worden. 

Kijk voor de uitslag en punten op www.slkcup.nl

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Te koop BMW E36 Coupe 2800
Te koop rallycross BMW E36 Coupe 2800cc heeft rolkooi en kuipstoel met gordels ophangen bilstein van voor en achter auto is snel en mooie gebouwd voor meer informatie mag bellen op dit nr 0032499/457996 alleen bellen geen smsjes of mail » lees verder