Justin van der Oord tijdens de DNRT-PaasRaces

Geplaatst op 7 april 2016 | 21:11

Zondag 27 maart was het dan eindelijk weer zover de eerst westrijd van het seizoen 2016.

De hele winter is er hard aan de auto gewerkt om deze weer strak en met een nieuwe kleur en livery aan de start te krijgen en dat is bijna gelukt. Dinsdag kwam de auto bij de spuiterij vandaan en met man en macht de auto weer in mekaar gebouwd en want donderdag werd er getest.

Helaas was het ons niet gelukt om de auto gestickerd aan de start van de eerste wedstrijd te krijgen. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken en stonden we gelukkig aan de start van de eerste racedag.

Die begon met de vrije training op een opdrogende baan en was nog even zoeken naar een goede balans. Rond 11 uur was het tijd voor de kwalificatie en was een volledige droge baan en konden we dus vol aan de bak met een startveld van 37 auto’s. Goede kwalificatie gehad toen ik voor het laatste keer over startfinish reed stond en nog 1.56 op de klok dus laaste ronde alles of niet en dat pakte goed uit met een 2:15.146 als kwalificatietijd.

Dat was voor mij zover haalbaar want de auto was nog niet helemaal klaar en aangepast aan de veranderingen die we in de winter gedaan hadden. Het was goed voor een 28e startplek van de 37 auto’s.

Toen was er even pauze tijd om alles even na te lopen en rustig aan klaar maken voor race 1 die om kwart voor 3 gepland stond.

Ik had een goede start gelijk een paar auto’s te pakken richting de tarzanbocht,uitkomen tarzan bocht was het trekken en duwen want er gingen een aantal de grindbak door en er spinde ook nog iemand dus iedereen was een plekje aan het zoeken om er langs te komen.

Verder verliep alles netjes en kon iedereen zijn plekje vinden, ik en de seat met startnummer 17 hadden daarna een heerlijk gevecht met elkaar alles ging fair en was een leuk gevecht ik sneller op het recht stuk zij een stuk sneller bij het aanremmen van de bochten.

Al met al een leuk gevecht gehad en uiteindelijk waren ze er toch voorbij en kon ik het tempo niet meer bijbenen. Daarna nog een gevecht gehad met een nissan met startnummer 34. Ik was sneller maar een klein foutje zorgde ervoor dat hij er toch een gaatje vond om erlangs te komen. Dus weer vol in de aanval en in de laaste ronde op het rechte stuk erlangs maar hij remde later dan mij en kwam via de binnenkart terug maar bij het uitkomen van de bocht zat ik er aan de buitenkant naast en was ik sneller de bocht uit en dus pakte ik hem weer terug. Het resultaat was een 25e plek van de 36 auto’s.

Race 2 wederom een goede start maar in de gerlachbocht was het bijna einde wedstrijd de seat voor mij werd aangetikt daar een andere auto en ging rond. Het was dus even opletten en de auto’s ontwijken wat net aan gelukt is en de wedstrijd kon vervolgen. De rest van de wedstrijd niet veel strijd gehad en lekker me rondjes gereden en als 24e over de finish gekomen. En zo sloten we weer een mooie racedag af die mede dankzij het weer die ervoor zorgde dat iedereen het in de duinen en paddock ook lekker had in het zonnetje. De paasraces waren een succes veel kilometers kunnen maken met de auto en we weten wat er nog gedaan moet worden om de auto te verbeteren. Binnenkort wordt de auto bestickerd en de laatste dingen gedaan en dan zijn we weer klaar voor de volgende wedstrijd.

Ook dank ik alle sponsoren die ook dit jaar weer het vertrouwen in mij hebben en we gaan er wederom een mooi seizoen van maken.

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder