Jadbalja Racing succesvol in Nieuwjaarsrace op Zandvoort

Geplaatst op 6 januari 2008 | 18:25

Jadbalja Go Fast heeft de derde plaats behaald in de Nieuwjaarsrace van de Winter Endurance series. De andere Jadbalja bolide vertrok overtuigend van de pole positie, maar kreeg helaas te maken een defecte achterwiellager, waardoor ze veel tijd verloren.

Jadbalja Racing, het fabrieksteam van Saker Sportscars, kwam tijdens de Nieuwjaarsrace met twee Sakers in actie op Circuit Park Zandvoort. In de in A1-team-Netherlands kleuren gehulde Saker GT reden Jeroen Bleekemolen en vaste coureur Laurens Meyer. Jeroen is reeds enige tijd ambassadeur van Saker Sportscars en hij stond dan ook te popelen om te laten zien waartoe de Saker in staat is in een gemengd veld met diverse soorten GT’s. Voor Jadbalja Go Fast, in de open Saker Sprint, kwamen ditmaal Bob Herber en vaste rijder Gerrit Meyer uit.

In de kwalificatie maakte Jeroen zijn ambitie meer dan waar: met ruim 8 tienden voorsprong hield hij de Sotrax Albert Motorsport Porsche, met onder andere vader Michael, ruim achter zich. Een geweldig resultaat op een baan waar, op zijn zachtst gezegd, de omstandigheden nog niet ideaal waren. Ook de Jadbalja Go Fast auto eindigde de kwalificatie op een zeer verdienstelijke vijfde plaats, als de tweede Saker in het veld.

Om drie uur ging de 4-uurs race van start. Een race die tevens goed was voor een unicum, want voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van Circuit Park Zandvoort werd er een race in de donkere avonduren verreden. Een initiatief dat, achteraf gezien, zeer geslaagd en succesvol genoemd mag worden. De DNRT organisatie had het evenement dus weer op en top georganiseerd. De wedstrijd was tevens live op de Circuit Zandvoort website te volgen met racebeelden en verslag. Op deze manier konden raceliefhebbers vanuit thuis meegenieten van de vele gevechten en de sfeer. De beelden waarop de Sakers met volle koplampen in de schemer met elkaar in gevecht te zien waren, deed menigeen terugdenken aan de Groep-C tijd op Le Mans.

De race begon echter lastig voor de van pole gestarte Jadbalja bolide. De Saker kwam goed weg op het vochtige wegdek, maar niet zo goed als de twee achtervolgende Porsches. Uiteindelijk kon Laurens aansluiten op de derde positie. Vervolgens consolideerde de equipe zich rond de vijfde plaats, om zich naarmate de race vorderde weer terug te knokken richting podiumkoers. Jeroen Bleekemolen en Laurens Meyer waren lang op weg naar het ereschavot, tot een achterwiellager roet in het eten gooide. De reparatie duurde dusdanig lang dat de kansen op een ereplek verkeken waren: er werd gefinisht als elfde algemeen.

De Jadbalja Go Fast Saker had gelukkig minder pech. Aanvankelijk zakte de equipe wat terug, maar met name in het laatste kwart van de wedstrijd streden Bob en Gerrit zich steeds verder naar voren. Uiteindelijk bereikten zij, anderhalve seconde per ronde inlopend op de nummer twee, de derde positie. Met deze podiumpositie, met ruim een ronde voorsprong op de nummer vier, heeft Jadbalja Go Fast de naam van hun energydrink-sponsor meer dan waar gemaakt.

“Een geweldig resultaat, waar Bob en ik erg tevreden mee zijn. Ook loon na werken voor onze monteurs, die wederom een geweldige job gedaan hebben. Persoonlijk is mij deze avondrace ook zeer goed bevallen, het was een erg speciale ervaring.” Aldus Gerrit Meyer, wiens broer Laurens ook een realistische analyse kon geven op zijn race: “Met een teamgenoot als Jeroen Bleekemolen zijn de verwachtingen binnen het team natuurlijk hoog gespannen. Ik denk ook dat we die verwachtingen zeker hebben waargemaakt, allereerst met de zeer overtuigende pole, maar qua snelheid had een tweede of derde positie in de race er absoluut ingezeten.”

Einduitslag Nieuwjaarsrace Zandvoort

1 Sotrax Albert Motorsport - Porsche GT3
2 Equipe Verschuur II Porsche - 997 GT3
3 Jadbalja Go Fast Saker Spint - 2000 turbo
4 Hessing Maserati - 3200GT

Jadbalja Racing is er bij de eerstvolgende race van de Winter Endurance Series op Assen niet bij, maar zal tijdens de finalerace van het kampioenschap op Zandvoort opnieuw op jacht gaan naar podiumplaatsen.

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder