IPRENBURG WINT EVENEMENT, VRIEND KAMPIOEN.

Geplaatst op 17 november 2018 | 22:28

EVENEMENT 8 - Circuit Zolder - 8 NOVEMBER 2018

Het achtste evenement van de 2018 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Jarno Iprenburg (RAEK Racing) vóór Mark Jobst (JS Racing) en Ronald Lenters (MB Motorsport), in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door JS Racing met John Pronk Transport als podiumsponsor. Willem Vriend pakt het kampioenschap.

De sessie was onderweg op een dauwnatte baan, waarbij er links en rechts wat uitstapjes waren. De Pole was voor Vriend, vóór Iprenburg en Lex Peters.

Iprenburg pakte de kopstart en leidde van start tot finish, maar met Vriend immer op zijn hielen. Hans Wellink reed naar een sterke derde plek en Patrick Boxem beloonde zijn inhaalrace met zeven plaatsen winst en plek zeven.

In de tweede race pakte Vriend de kopstart maar maakte ook een fout in de eerste ronde, waardoor hij ver terugviel. Het gevecht om de overwinning ging tussen Jobst, Peters, Iprenburg en Wellink. Peters viel door technische problemen weg en Iprenburg pakte een nipte overwinning voor Jobst en Wellink.

In de derde race pakte Jobst de kop, maar al snel was er een Code 60 die tot chaos leidde. Kortstondig reed Wellink aan de leiding, waarna de strijd op kop ging tussen Jobst, Vriend en Iprenburg, leiders na ronde zes, zeven en acht. Iprenburg won voor Jobst en Vriend, maar kreeg in eerste instantie een tijdstraf. Iprenburg protesteerde en de straf werd teruggedraaid. 

De algehele zege was voor Iprenburg, vóór Jobst en Ronald Lenters. Vriend pakt het kampioenschap, slechts negen punten voor Iprenburg. Lenters is ook in de strijd om de titel derde geworden.

Tekst: Ivan Kok
Foto's: Thomas Bakker - TNA-Fotografie.nl

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder