Hoe close wordt het dit jaar?

Geplaatst op 11 februari 2016 | 10:44

Cup-racen staat voor spektakel.

Zeggen ze. In het geval van de Mazda Cup sla je daarmee de spijker op de kop. Nog nooit waren de startvelden zo groot als afgelopen jaar. Stel je voor; Je start ergens in het middenveld.
 
Door je voorruit kun je met moeite de pole-kandidaat zien, terwijl je de dubbele rij aan auto’s in je binnenspiegel achter de duinen ziet verdwijnen. Zo zien we het graag! En de cup blijft maar groeien. Niet alleen met binnen de DNRT bekende rijders, maar wederom auto- en kartsport kampioenen weten de weg naar deze Koningsklasse te vinden. Is het een gebrek aan een goedlopend NK?
 
Of is het gewoon een op zichzelf staand succes, te danken aan een goed gesmeerde samenwerking tussen Mazda Nederland en de DNRT? Het is niet ondenkbaar dat we komend jaar met een échte full-house te maken krijgen. Maar het mag gezegd worden, de nummers een en twee waren dit jaar een maat te groot voor de rest van het startveld. Zelfs de meervoudig oud-kampioen Eric Sliphorst kon vanaf de derde plek enkel toekijken. Dekker en Verswijveren, in die volgorde. Wederom een tweede plek in het kampioenschap voor de laatstgenoemde. Maar drie keer is scheepsrecht. Toch? De rest van de (sub-)top zit ook niet stil.
 
Bij de absolute top is het onderste reeds uit de kan gehaald, maar bij de –laten we zeggen- rijders vanaf de 6e plek liggen er kansen. Verbetering is mogelijk. En man, wat leer je vechten in die hoek. Toch hoeft dat niet de motivatie te zijn voor elke rijder. Dat gaat ook niet met 50+ auto’s. Wat gaan deze mannen en vrouwen weer een plezier hebben! Er is afgelopen jaar soms te hard gestreden, daar is tegen opgetreden en we kunnen dus als vanouds weer met drie- of zelfs vier auto’s naast elkaar door de bocht. Dat is racen DNRT-style.
En dat gaan we weer massaal doen!
 
Tekst: Timo Wagenaar Hummelinck
Foto's en ontwerp: Thomas Bakker

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Te koop BMW E36 Coupe 2800
Te koop rallycross BMW E36 Coupe 2800cc heeft rolkooi en kuipstoel met gordels ophangen bilstein van voor en achter auto is snel en mooie gebouwd voor meer informatie mag bellen op dit nr 0032499/457996 alleen bellen geen smsjes of mail » lees verder