Debuut met inhaalrace voor Ruben Wynia.

Geplaatst op 11 april 2016 | 18:57

Op 26 maart 2016 nam ik tijdens de Paasraces voor het eerst deel aan een race voor de Mazda Cup.

Op 26 maart 2016 nam ik tijdens de Paasraces voor het eerst deel aan een race voor de Mazda Cup. Op het programma stonden de kwalificatie en drie races. In tegenstelling tot bij vorige races was er nu geen gelegenheid een vrije training te rijden.

In een veld van 50 deelnemers was het niet eenvoudig in de 20 minuten durende kwalificatie een vrije ronde te rijden. Door het erg grote startveld waren er zowel snellere als langzamere deelnemers waardoor voor het zetten van een goede kwalificatietijd erg moeilijk was. De laatste ronde was mijn snelste ronde en leverde een 31ste startplek op. Niet wat ik verwacht had, gezien de tijden van de trainingsdagen voorafgaand aan de race, maar wel genoten van de deelname aan de kwalificatie met zoveel deelnemers.

Voor de race nog in overleg met Steef v.d. Plank en zijn monteurs een aanpassing aan de auto gedaan die goed uitpakte. In de eerste race kon ik van 31 naar 20 rijden en heb ik veel plezier beleefd aan de geslaagde inhaalpogingen.

In de tweede race had ik moeite met het doorkomen van de eerste bochten waardoor ik een aantal plekken terug viel. Gelukkig wist ik die plekken weer goed te maken en finishte ik op de 20ste plaats

De derde race had ik de start beter onder de knie, maar had ik moeite om een plek te vinden in het grote startveld. Uiteindelijk kon ik mijn plek vinden en terug naar voren rijden. Helaas werd er in de 6de ronde veel geduwd en getrokken waardoor ik van mijn gas af moest en door meerdere concurrenten werd ingehaald. Uiteindelijk heb ik nog 3 plekken weten goed te maken en tot op de laatste bocht mijn 22ste plek weten te verdedigen. Overall werd ik 20ste.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat er een prijs was voor de eerste 20 deelnemers zodat ik in mijn eerste race al een prijs ontving.

Ik kijk erg uit naar de eerstvolgende deelname op 4 en 5 juni 2016 tijdens de Max Verstappen Dagen op het circuit te Zandvoort. Met de rondetijden die ik kon rijden zou een plaats in de top 15 van het deelnemersveld van 50 mogelijk moeten zijn.

Hiermede wil ik mijn team SP Support van Steef v.d. Plank en zijn monteurs hartelijk danken voor de uitstekende ondersteuning tijdens de racedag. Ook vermeld mag worden dat ik bijzonder veel support heb gekregen van mijn oude teamgenoten van KWM Racing waarvoor veel dank.

Tot slot wil ik mijn sponsoren Hartgerink & Klomp, Mazda-dealer te Hoofddorp, en Wynia Letselschadebureau hartelijk danken voor de ondersteuning. Voor geïnteresseerde sponsoren is er nog voldoende ruimte op de auto. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Steef v.d. Plank van SP Support of met mij.

Ruben Wynia.

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder