DE GROOT WINT VOOR VRIEND

Geplaatst op 15 oktober 2019 | 21:54

Het zevende evenement van de 2019 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Dennis de Groot (JS Motorsport).

Willem Vriend (MB Motorsport) pakt plek twee voor Mark Jobst (RAEK Racing) in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door Racetrailer.com (https://www.racetrailer.com/) met Racing Against Cancer als podiumsponsor (https://againstcancer.nl/).

Op een natte baan maar zonder regen, ging de kwalificatie van start met 20 Westfields. Afgezien van wat kleine glijpartijen, hielden alle rijders de auto onder controle. Dennis de Groot keerde terug in de cup, maar pakte verrassend genoeg niet de pole position. Willem Vriend toonde zich bijna 0.4 seconde sneller. Door een gridstraf startte De Groot als vijfde.

Dat hield De Groot niet tegen om zich in race één met een superstart naar de leiding te katapulteren. Hoewel hij op een langzaam opdrogende baan nog weerwerk tegen Vriend kon bieden, moest hij zich gewonnen geven. Vriend reed naar een strakke overwinning, voor De Groot en Jonas Wintermans.

In race twee was het Vriend met de kopstart maar al in de eerste ronde veroverde De Groot de leiding om deze niet meer af te staan. Met een afstelling van zijn auto die meer gericht was op een droge baan kon De Groot excelleren nu er nog slechts enkele natte plekken waren. Hij won voor Vriend en Wintermans.

In de derde race had De Groot de kopstart, maar Robert Andriessen zag zijn fraaie vijfde plek door een slechte start de mist in gaan, maar reed een puike inhaalrace terug naar positie vijf. Terwijl De Groot wegreed van het veld met Vriend in achtervolging, duelleerden Mark Jobst en Wintermans om plek drie. Hierdoor kropen ze naar Vriend toe om gedrieën te strijden om plek twee. De Groot won en, hoewel gehinderd door een griep, pakte Jobst plek twee voor Vriend.

De Groot wint het evenement nipt voor Vriend met Jobst op plek drie. De Groot blijft leider in het kampioenschap en ziet hoe Vriend nu naar plek twee gaat, twee punten voor Jobst.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is op donderdag 24 oktober op circuit Zolder te België.

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Golf GTI straat legale trackday auto.
aangeboden deze net gerebuilde Golf 1 GTI uit 1979.
Met de zeer gezochte kleine achterlichten.

Body was in keurig nette originele staat, we hebben er een mooie paintjob van laten maken is mint nu.

Heeft van binnen nieuw tapijt en voor en achter nieuwe binnenpanelen gekregen, dus alles fris.
Tapijt heeft nog klein beetje aandacht nodig rond de rolkooi poten.
Rolkooi is demontabel, voor Belgie.

Originele 1800 motor is nog steeds gemonteerd nu wel met een andere nokkenas en gereviseerde injectie.

Onderstel heeft rondom schijfremmen met G60 remmen.
Met de auto mee komt een complete harde bussen kit en VW...
» lees verder