DE GROOT WINT EN PAKT TITEL IN STIJL

Geplaatst op 28 oktober 2019 | 21:13

Het achtste evenement van de 2019 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Dennis de Groot, die daarmee ook het kampioenschap pakt.

Jonas Wintermans (MB Motorsport) pakt plek twee voor Mark Jobst (RAEK Racing) in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door Racetrailer.com (https://www.racetrailer.com/) met Racing Against Cancer als podiumsponsor (https://againstcancer.nl/).

Op een koel circuit, ging de kwalificatie van start met 15 Westfields. Tweemaal een Code 60 haalde de snelheid uit de sessie, waar Dennis de Groot uiteindelijk snelste was.

Bij de start van race 1 ging De Groot er vandoor. De gevechten liet hij aan Willem Vriend en Jonas Wintermans die streden om plek twee. De Groot won voor Vriend en Wintermans. Robert Andriessen reed zich van startplek 10 naar de 5e plaats, waarvoor hij Yves Deplus in de laatste ronde verschalkte.

In race twee reed De Groot weer snel weg van de rest en won. Het duel om plek twee werd al na vier ronden beslecht toen Mark Jobst Vriend versloeg. Wintermans pakte de derde plaats voor Vriend.

Ook in de derde race stond er geen maat op De Groot die naar de overwinning soleerde. Wintermans pakte plek twee voor Jobst en Floris Dullaart. Alle aandacht ging echter naar het duel om plek vijf tussen Vriend en Deplus. Vriend moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen van Deplus af te slaan. Deplus was sneller, maar kon geen gaatje vinden en dat probeerde hij bij elke bocht.

De Groot wint het evenement ruim voor Wintermans op plaats twee met Jobst als derde. Met deze overwinning pakt De Groot ook de titel in de cup. Jobst en Vriend maken het extreem spannend om plek twee: gelijke punten en een gelijk aantal overwinningen. Uiteindelijk zijn het de tien tweede plaatsen van Jobst die hem het vice-kampioenschap opleveren.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is op 17 november op het TT circuit van Assen, een kennismaking/testdag. Kijk op de site of de Facebookpagina voor meer informatie.

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Golf GTI straat legale trackday auto.
aangeboden deze net gerebuilde Golf 1 GTI uit 1979.
Met de zeer gezochte kleine achterlichten.

Body was in keurig nette originele staat, we hebben er een mooie paintjob van laten maken is mint nu.

Heeft van binnen nieuw tapijt en voor en achter nieuwe binnenpanelen gekregen, dus alles fris.
Tapijt heeft nog klein beetje aandacht nodig rond de rolkooi poten.
Rolkooi is demontabel, voor Belgie.

Originele 1800 motor is nog steeds gemonteerd nu wel met een andere nokkenas en gereviseerde injectie.

Onderstel heeft rondom schijfremmen met G60 remmen.
Met de auto mee komt een complete harde bussen kit en VW...
» lees verder