DE GROOT PAKT DE VIERDE.

Geplaatst op 11 augustus 2019 | 11:23

Het vijfde evenement van de 2019 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Dennis de Groot (JS Motorsport).

Mark Jobst (RAEK Racing) pakt dankzij een snellere ronde plek twee voor Willem Vriend (MB Motorsport) in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door Van Wezel Accountants (https://www.vanwezelacc.nl/) met EasyWash (https://easywash.nl/) als podiumsponsor.

Negentien Westfields stonden aan de start van de kwalificatie die wederom een prooi werd voor Dennis de Groot. Yves Deplus greep de tweede plek, voor Rover Dullaart.

De Groot had ook de beste start en nam de leiding in race één. Helaas was er een zwaar ongeval van Filip Declercq in een Vrije Formule Auto, wat leidde tot een langdurige code rood. Gelukkig is Declercq slechts licht verwond geraakt. Na de herstart streden Deplus, Rover Dullaart, Hans Wellink en Vriend om plek twee achter de ongenaakbare De Groot. Jobst bekroonde een uitstekende race, na achteraan gestart te zijn vanwege technische problemen met plek vier, achter De Groot (winst), Vriend (2e) en Wellink.

In race twee domineerde De Groot weer. Jobst, Vriend en Wellink streden lang om plek twee, tot Wellink met technische problemen terugviel. Jobst werd tweede, voor Vriend en Deplus.

Ook de derde race werd een prooi voor De Groot. Vriend, Jobst, Deplus en Rover Dullaart duelleerden de volledige race om plek twee. Na een fors aantal straffen pakte Dullaart plek twee, voor Jobst met Vriend op plek vier.

De Groot wint het evenement, voor Jobst en Vriend die een gelijk aantal punten én plaatsen hadden en slechts met persoonlijk snelste ronden op positie twee en drie belandden. De Groot loopt verder uit in het kampioenschap, nog steeds voor Jobst en Vriend.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is op 29 augustus op het TT Circuit in Assen.

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
206 GTI Met rolkooi
Hierbij aangeboden een 206 gti met KNAF kooi. Goede kooi. Ook voor eventueel DNRT, yunkyard etc te gebruiken.
Auto heeft geen schade gehad maar voorop is gebruikt voor een andere auto. Verder is hij rondom verlaagt door verlagingsveren
Bij de auto zitten diversen onderdelen. Motor en bak 180.000 baksteen afgebroken. Motor 230.000km
Eventueel in overleg nog divers plaatwerk, subframe, stuurhuizen, achterassen etc erbij te koop.
Auto mag weg, hoeft niet.
Bij interesse hoor ik het graag of een goed bd
» lees verder