BMW 318ti Compact Cup: Tweemaal Nico Koetsveld tijdens Paasraces

Geplaatst op 9 april 2016 | 10:01

Traditioneel begint het autosportseizoen in Zandvoort met het Paasweekend.

Dit jaar stond dit weekend volledig in het teken van de openingsraces van het DNRT, en zo ook de eerste twee wedstrijden van de BMW 318ti Compact Cup. Het Paasweekend is altijd geliefd bij de autosportliefhebber, en zo waren er ook dit jaar weer veel toeschouwers op de been. Zoals gebruikelijk stonden er op de wedstrijddag een vrije training, een kwalificatie en twee wedstrijden van 12 ronden op het programma.

Tijdens de wintermaanden zijn de teams druk geweest om alles optimaal te prepareren. Ook groeit de cup komend seizoen verder. Zo kwamen tijdens het Paasweekend twee nieuwe coureurs aan de start. Michael Smulders en Roxanne Boers voegde zich tijdens het eerste weekend bij het team van SR Racing, laatstgenoemde is daarmee naast Vivienne Geuzebroek de tweede vrouwelijke coureur binnen de cup.

Tijdens de kwalificatie was het Nico Koetsveld die met een 2:07.359 de snelste tijd wist te noteren en daarmee de pole positie voor de eerste wedstrijd veroverde. Een tweede tijd was er voor regerend kampioen Marnix Putto. Hij kwam met een snelste tijd van 2:07.952 een halve seconde te kort op Koetsveld. De derde en vierde startpositie waren respectievelijk voor Gerard Vleming en Remco de Beus.

Tijdens de eerste wedstrijd was het Nico Koetsveld die al snel de leiding nam. Achter hem zagen we echter dat Marnix Putto zijn tweede startpositie niet lang kon vasthouden. Met een accu probleem moest hij al na een aantal rondes de strijd staken. Hierdoor ontstond er een gevecht voor de leiding tussen Nico Koetsveld en Gerard Vleming. Ook in het midden van het veld ontstond er een hevige maar faire strijd tussen een aantal deelnemers. Na 12 ronden was het Nico Koetsveld die als eerste over de streep kwam, gevolgd door Gerard Vleming. Vivienne Geuzebroek behaalde een mooie derde plaats, en Nick Koetsveld, zoon van Nico, werd vierde. Het gevecht om de vijfde plaats tussen Feico Giesing en Roxanne Boers was tot op het laatst spannend. Met een verschil van slechts 0.390 seconde was het uiteindelijk Boers die de vijfde positie in de wacht sleepte. Rob Gilhuis kwam als zevende over de finish. Debutant Michael Smulders werd als achtste geklasseerd. Hans Herman en Remco de Beus kwamen door technische mankementen niet aan de finish, de Beus zou door dit euvel ook de tweede wedstrijd moeten missen.

Voor de tweede wedstrijd werd de top 6 uit de eerste wedstrijd omgedraaid. Dit betekende dat Feico Giesing van pole positie mocht starten, met Roxanne Boers op de tweede plaats. Direct na de start ontstond er een verhitte strijd. Koetsveld en Vleming, de leiders van de eerste race, kwamen snel door het veld heen om de kopposities wederom over te nemen. Maar daarachter ontstond er een gevecht tussen Nick Koestveld en Vivienne Geuzebroek voor de derde positie. Ook ditmaal een spannend gevecht om de vijfde positie, maar deze keer tussen Roxanne Boers en Hans Herman. Ditmaal moest Boers genoegen nemen met de zesde positie en was het Herman die nipt de vijfde positie wist te pakken. Vooraan het veld was het Gerard Vleming die aan de leiding ging, maar door een spin verloor hij in de laatste ronde van de wedstrijd de leiding aan Nico Koetsveld. Daardoor kwam Koetsveld wederom als winnaar over de streep, met Vleming in tweede positie.

De strijd op de baan werd afgewisseld met een gezellige sfeer in de paddock. Deze combinatie, samen met het low-budget karakter van de klasse, zorgt ook voor een steeds groeiend deelnemers aantal. Zo is er nieuws rond de vader en zoon equipe Vis. Zij kwamen tijdens het laatste weekend van 2015 al met hun BMW in actie, maar moesten door een incident tijdens ditzelfde weekend de Paasraces van dit jaar overslaan. Echter wordt er inmiddels hard gewerkt aan de heropbouw van de auto, en zullen ze snel weer aan de start van de BMW 318ti Compact Cup staan.

De BMW 318ti Compact Cup is een laagdrempelige cup waar zowel beginnende als meer ervaren coureurs de strijd met elkaar aangaan. Binnen de cup staat race-plezier centraal, zo wordt er ondanks de hevige strijd op de baan amper schade gereden. De klasse wordt gekenmerkt door lage kosten, terwijl de auto’s met een 2:07 op het Circuit van Zandvoort zeker niet langzaam zijn. Meer informatie is te vinden op www.b18cup.nl of de Facebook pagina ‘Dutch BMW 318ti Compact Cup’. De volgende wedstrijd van de BMW 318ti Compact Cup vindt plaats op 17 mei op het circuit van Zolder in België.

 

Tussenstand in het kampioenschap

Nico Koetsveld                      21

Gerard Vleming                    19

Vivienne Geuzebroek           17

Nick Koetsveld                      15

Roxanne Boers                     12

Feico Giesing                        10

Hans Herman                        9

Rob Gilhuis                            8

Michael Smulders                  6

Remco de Beus                     2

Marnix Putto                           2

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder