Afgelopen zaterdag was het weer zover .....

Geplaatst op 25 april 2019 | 19:24

.. de eerste race van de Hippe-Dingen MaX5 cup van 2019

Na vrijdag alles te hebben opgebouwd was ik er helemaal klaar voor. We begonnen de dag met een vrije training meestal beginnen we meteen met de kwalificatie, maar omdat dit de eerste race na seizoen is, hebben we vrije training om er even in te komen. In de vrije training heb ik me banden ingereden en ben ik de pits in gegaan.
 
 
Toen was het tijd voor de kwalificatie. Op de baan lag veel rubber, dus veel grip. Hierdoor werden onze banden snel heel erg warm, dus ik wist dat ik het in een van de eerste rondjes moest doen. En dit lukte dan ook met een 3e plek van de 35 deelnemende coureurs. En het werd nog beter: doordat één auto voor mij te licht was schoof ik door na de 2e plek.
 
Met een 2e plek in de kwalificatie had ik een uitstekende uitgangspositie voor de races. We gingen van start, ik had een prima start en ging met een groepje mee. Echter kwam ik al na 2 rondjes erachter dat mijn auto een probleem had. We misten topsnelheid. Op het rechte stuk leken we wel 5 a 10 kilometer per uur tekort te komen. Hierdoor kon ik bij niemand aanhaken en in de slipstream hem er naast zetten. Terwijl ik in de bochten gelijke snelheid had of zelfs sneller. Dit was erg frustrerend alleen kon ik er op dat moment niks aan veranderen. Dus heb ik geprobeerd zo hoog mogelijk te eindigen en dat was op een 5e plek.
 
 
Na de auto helemaal te hebben nagekeken konden we niks vinden en zou het probleem daardoor ook niet weg zijn. Dus was het mijn taak om het er beste van te maken en te proberen met het materiaal wat ik heb zo hard mogelijk te rijden. Dit resulteerde in een 6e plek, doordat ik teveel tijd verloor op de rechte stukken wat niet goed te maken viel in de bochten.
 
Al met al toch gemengde gevoelens over de racedag. Er zat meer in is het gevoel wat naar boven komt. Ik was uiteindelijk 6e algemeen van de dag. We gaan proberen de snelheid te vinden in de motor, zodat we de volgende keer niet hetzelfde probleem hebben. De volgende race is op 14 mei in Assen.
 
Sponsors: 
Bandencentrum Jan Steverink
Henk van Tongeren Water & Techniek
Dutch Power Trading
Holtslag Poedercoating B.V.
Brezan Automaterialen Apeldoorn
Garage Ap Van Beek
Thomas Bakker Fotografie
 
Technische ondersteuning: 
Martin Martens
Alex van Loenen
 
Foto's: Thomas Bakker Fotografie
 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 GTI racer
Vindt u de 206 GTI CUP nog iets teveel van het goede/ wil je graag trainen in een 206 GTI koop dan deze 206 GTI racer.

Het gaat hier om een nieuw opgebouwde racer in technisch goede staat

Distributie + waterpomp 40.000km geleden vervangen.

Sparco sprint race stoel fia tot 2022

Bijrijdersstoel is mogelijk tegen meerprijs
Sparco 4 punts gordel e keur
Zeer strak en goed gelaste rolkooi
Licht metalen velgen (tegen meerprijs semislicks)
Goede gereviseerde achteras
Remschijven en remblokken nieuw
Nieuwe achterschokbrekers
Lege katalysator

GEEN kenteken

Ideaa...
» lees verder