6H Zandvoort

Geplaatst op 7 juni 2019 | 21:40

Marina Racing Team .... na een maand of vijf niet te hebben geracet, zijn we er helemaal klaar voor.


Dit jaar voor het eerst koppelen. De weersvoorspellingen zijn super.
Om 8 uur hebben we de rijders briefing en de ruimte zit aardig vol.
Dan is het zover. De start om iets na 11 uur. Wij starten op rij 10 met een gekwalificeerde tijd van 2.11,01
Martijn doet de start. De lichten gaan uit en off we go voor de 6 uurs van Zandvoort.
 
 
Wij hebben de eer dat Co Visch ons helpt bij de ondersteuning. Geholpen door Rob en Max hebben we een leuk en gezellig team.
De eerste rondes gaan lekker. Martijn heeft een leuk gevecht met DNRT Seat waarbij een kleine schade onvermijdelijk was. Dan komt de eerste wissel nadat hij een uur gereden heeft. Het is de beurt aan Eric. Eric rijdt voor het eerst met zijn super gepimpte roze E30. Zo licht mogelijk en het kleurtje voor zijn vrouw. Ook bij Eric gaat het goed. Hij is gemotiveerd en gooit er rondetijden uit van rond de 2.12
Dan is het zover en mag Charlotte rijden. De wissel is lekker relaxt in vergelijking met de gewone tourklasse wissel waar wij nog wel het één en ander kunnen verbeteren.
Na 1.45 wachten rijdt Charlotte uit de pits. 
Jeetje wat is het warm. Het kwik tikt de 26 graden aan. Een beetje frisse lucht tijdens het rijden kunnen we ook op onze buik schijven. 
Met een rood hoofd en compleet bezweet komt Charlotte na 45 min binnen voor de volgende wissel. Deze is iets meer gestrest omdat Martijn in dezelfde auto gaat rijden en er moet getankt worden.
 
 
Max wisselt de transponder, Charlotte springt uit de auto en Martijn gaat zitten. Snel de deur dicht en tanken met die hap. Het ging een aantal wissels verder goed en we zitten op de 6e plaats, er bleek een trilling in de auto te zitten en na een korte controle bleek alles toch goed te zijn en we gingen weer verder. Charlotte zag goed en tactisch dat er gewisseld moest worden tijdens een code 60 situatie, hiermee klommen we uiteindelijk op naar de 5e plek! Was een strategische zet want de nummer 6 eindigde op slechts 47 sec! Wat niet heel veel is na 6uur rijden. We hebben een trots gevoel met ons Marina Racing Team.
 
Tijdens de prijsuitreiking kreeg Huub Vermeulen hulp van een oude bekende vriend, onze teamleider Co Visch, hij nodigde de winnaars uit op het nostalgische podium op het toekomstige F1 circuit. Na een hete en plakkerige dag verlieten we voldaan het circuit. Op naar de 10 uurs op 21 Juli.
Marina Racing Team

Martijn ID, Charlotte van Bokkum en Eric Duiker
 
 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
206 GTI Met rolkooi
Hierbij aangeboden een 206 gti met KNAF kooi. Goede kooi. Ook voor eventueel DNRT, yunkyard etc te gebruiken.
Auto heeft geen schade gehad maar voorop is gebruikt voor een andere auto. Verder is hij rondom verlaagt door verlagingsveren
Bij de auto zitten diversen onderdelen. Motor en bak 180.000 baksteen afgebroken. Motor 230.000km
Eventueel in overleg nog divers plaatwerk, subframe, stuurhuizen, achterassen etc erbij te koop.
Auto mag weg, hoeft niet.
Bij interesse hoor ik het graag of een goed bd
» lees verder