12H of Zandvoort Endurance | 16 juli 2017 2016

Geplaatst op 25 juni 2017 | 16:31

We zijn alweer halverwege het ‘normale’ raceseizoen.

‘Normaal’ is maar betrekkelijk, want daar was nog maar één Endurance-race bij. Er komen er dus nog twee! Die eerste race mocht er zijn! Zes uur lang werd er voor de winst gevochten met normale race-auto’s en (min of meer) normale coureurs met (let op!) een normaal budget. We spreken dan ook over auto’s die voor een rondje Zandvoort minstens twee minuten en twee seconden nodig hebben.

Met die race was dus helemaal niets mis. Voor DNRT-begrippen viel een startveld van van krap dertig auto’s ons echter wel een beetje tegen. Dat kan niet hebben gelegen aan het inschrijfgeld van €600. Reken maar na: dat is € 100 per uur racen. Waar krijg je dat tegenwoordig nog? Wie de reden van die bescheiden opkomst weet mag het zeggen. Waren er andere evenementen? Of kwam de schoonfamilie juist dat weekend op bezoek ? Juist een reden om wél te gaan denken wij dan. Wat echt uitmaakt is, dat we volgende maand, om precies te zijn op 16 juli, de ‘12 uur van Zandvoort’ gaan beleven. Als dat geen uitdaging is, wat is dat dan wel? Even tijd voor een wistjedatje! Deze aankomende 12 uurs race is de langste race is die ooit op Circuitpark Zandvoort is gehouden. Daar moet je toch bij zijn?!

Het inschrijfgeld zal ditmaal €800,- bedragen. Voor de niet-rekenaars onder ons: € 66,67 per uur knallen. En omdat jullie nu met twee keer zo veel rijders per team kunnen meedoen wordt dit, gerekend per rondje Zandvoort, de goedkoopste race van heel het jaar! Want zoals gezegd, wij geloven heilig in onze aanpak: races voor ‘normale mensen en normale raceauto’s met een normaal budget’. Op de Social Media komen er al nieuwe teams tot bloei. Laat ons niet in de steek en zorg voor een vol startveld, zoals vanouds! 

De koppelklasse is er wederom bij. Die is ook niet meer weg te denken uit onze Endurance-serie. Koppelklasse, wasdat?! We leggen het nog één keer uit. Je rijdt met je eigen auto in een team met een paar kameraden die met hun eigen auto rijden. Wanneer de één binnenkomt, mag de ander vertrekken. Pure estafette dus, zonder stokje weliswaar maar wel veel leuker! Vooruit dan, nóg een wistjedatje! In Engeland waren dit soort ‘relay races’ al in de jaren vijftig loeipopulair, maar dan mét stokje-overgeven (nog geen veiligheidsgordels in die tijd!) Ik heb me altijd afgevraagd of zo’n stokje onderweg wel eens onder de pedalen terecht is gekomen …

Wij zijn vóór eerlijke sport. Daarom zullen we wederom werken met ons bewezen strafsecondenconcept, omdat je als koppelteam nu eenmaal minder afhankelijk bent van pech. Tenslotte kan jij dan je auto repareren terwijl je vriend het licht uit zijn ogen aan het rijden is. Maar hierdoor kunnen jullie wel voor de algemene winst gaan! Inschrijven kan als altijd via am.waterreus@hetnet.nl

Zie je dan!

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 2.0 GTI voor Cup of Tuning
Hierbij biedt ik mijn 206 aan voor de 206 Cup of voor een tuning project.
Bouwjaar 2002
Apk tot Maart 2020
Geen Airco dus een goede basis voor de Cup.
» lees verder