11 juni, de zes uur van Zandvoort. Hoe staat het er mee?

Geplaatst op 30 mei 2017 | 14:34

Over krap twee weken, op zondag 11 juni vindt de eerste Endurance van 2017 plaats.

De zes uur van Zandvoort! Daaropvolgend hebben we nog een 12- en een 10 uurs race. Wie wordt dit jaar het team met de langste adem? 

 

Inmiddels online, is het tijdsschema van deze wedstrijd, terug te vinden op:

http://www.dnrt.nl/racekalender En jawel, we hebben nog een training en kwalificatie voor de start af te werken op dezelfde dag.

 

Een leuk moment is het om een kijkje te nemen tussen de teams die zich inmiddels al aangemeld hebben.

 

Allereerst de Koppelklasse. Deze staat natuurlijk weer bol van de BMW E30's. Als het er zo naar uit ziet, lijkt dit dan ook de grootste klasse te worden. Logisch, want veel laagdrempeliger racen als in een koppelteam kan niet. Geen ingewikkelde kostenposten, maar gewoon in estafette vorm rijden met je eigen materiaal. Voor minder euro's per rondje is onmogelijk in wedstrijdvorm! Maar ook de Mercedessen zijn in opkomst in deze klasse. Ze zijn zelfs al voorbij aan de Mazda's lijkt het op 11 juni. Tenminste, in aantallen dan :-)

 

 

En verder toch al weer een hoop bekenden. Teams als Team VLM, Team Golden Tree hoewel deze dit keer met een Alfa aan de start komen. Maar we gaan door met bekenden als natuurlijk Karel Neleman met Carl Dekker, Team King Cap, Alders Motorsport en nog veel meer vaste rijders. Ze zijn er gelukkig weer bij.

 

Plaatjes van auto's zijn natuurlijk de 320d van Vink Motorsport, of de Z3 van JWR racing bijvoorbeeld.

 

Dirk Plat heeft de eerste Peugeot ingeschreven, maar zal zeker niet de laatste zijn. Maar wat te denken van de Dacia Logan van Jurgen Bussman, gewoon weer van de partij met dit inmiddels oude succesnummer van de DNRT.

 

Enkel blijven de Golfjes dit keer wat achter. Angst voor de sterke (new)Ibiza's? Volgens ons moet er hier nog iets recht gezet worden...

 

Inschrijven kan nog steeds, door een mail met gegevens te sturen naar: am.waterreus@hetnet.nl Zo makkelijk kan het zijn!

Zorg dat je er bij bent. Zondag 11 juni, direct aansluitend na twee bomvolle DNRT dagen. We gaan weer van start! En wel met een massastart. 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
i-com radio set
complete set. batterij in goede conditie. Alle kabels aanwezig. » lees verder