Informatie

De stichting Dutch National Racing Team (DNRT) - ZomerAvondCompetitie Auto's

De Stichting DNRT is er om het racen op amateurniveau mogelijk te maken. Doelstelling is dat de deelnemers aan de “ZAC” (ZomerAvondCompetitie) races het naar hun zin hebben en dat de kosten zo laag blijven als maar enigszins mogelijk is.

De Stichting is van origine een raceteam dat op nationaal en internationaal niveau zijn sporen heeft verdiend. Ruim 22 jaar geleden werd de koers van de organisator ingeslagen, vooral om met een nieuw systeem autosport betaalbaar te maken.

Inmiddels zijn er 18 klassen, ruim 900 actieve licentiehouders en worden ca 25 evenementen per jaar georganiseerd.

De races sluiten vrijwel naadloos aan op de Wintercursus van de RensportSchoolZandvoort (rsz.nl) die ooit werd opgericht door Rob Slotemaker en Henk van Zalinge, en destijds werd voortgezet door Huub Vermeulen en Dick van Iperen. Inmiddels zwaait Frank Kerseboom de scepter.
De cursus leidt op tot de racelicentie en een enorme wagenbeheersing en inzicht in de sport. De cursus op zich is al een feest om te doen. Maar daarna zijn de DNRT races aan de beurt om zo nog meer te genieten van de autosport.
Juist voor de groep die na de cursus meer wil, is de ZAC (ZomerAvondCompetitie) opgezet.

De wedstrijden zijn zeer toegankelijk, redelijk onbelangrijk en er is geen betalend publiek. Het is wel machtig leuk om te doen.
De wedstrijden worden doorgaans op 1 dag afgewerkt. De sprintraces worden vooraf gegaan door een vrije training en een qualificatie training, waarna 2 wedstrijden volgen van 10-12 ronden. Het heet ZomerAvond maar begint vroeg in de ochtend. Vooral voor de ondernemers en anderen die weinig tijd hebben.

De rijcultuur is altijd vriendelijk. Schades komen weinig voor en de kameraadschap is groot. “Wij kunnen goed met elkaar door de bocht”. Het is prettig om bij deze wedstrijden op het CircuitParkZandvoort te zijn. Maar er zijn ook wedstrijddagen in Assen en in Zolder (B).

Op deze website staat omschreven hoe het allemaal in zijn werk gaat. Je vind er de klassen en de reglementen. Heb je vragen, stel die dan svp aan Ria Waterreus (secretariaat), Huub Vermeulen (algemeen) of Dennis Bus (techniek). De mailadressen vind je onder Contact.

Voor algemene informatie en/of technische vragen:
Algemene vragen: Huub Vermeulen: huub.vermeulen@dnrt.nl

Technische vragen: Dennis Bus: Dennis.bus@dnrt.nl

Inschrijven: Ria Waterreus: am.waterreus@hetnet.nl

 

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
Peugeot 206 GTI racer
Vindt u de 206 GTI CUP nog iets teveel van het goede/ wil je graag trainen in een 206 GTI koop dan deze 206 GTI racer.

Het gaat hier om een nieuw opgebouwde racer in technisch goede staat

Distributie + waterpomp 40.000km geleden vervangen.

Sparco sprint race stoel fia tot 2022

Bijrijdersstoel is mogelijk tegen meerprijs
Sparco 4 punts gordel e keur
Zeer strak en goed gelaste rolkooi
Licht metalen velgen (tegen meerprijs semislicks)
Goede gereviseerde achteras
Remschijven en remblokken nieuw
Nieuwe achterschokbrekers
Lege katalysator

GEEN kenteken

Ideaa...
» lees verder